Noc není krása umělá,
je dětská a tak dospělá,
přistane, vzlétne,
chvěje se obavou,
touhou se vzepne
s nadějí tázavou.
Noc není krása vadnoucí,
je chladná a tak horoucí,
vchází a mizí,
někdo ji proklíná,
známá i cizí,
stejně to začíná.
Noc není pouze na spaní,
bere a dává poznání,
obejme, stiskne,
nabízí horký klín,
ten, kdo to riskne,
pronikne do hlubin.
Tak dobrou noc všem.
Noc není pouze na spaní
5. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
6.9.2015 20:18
Nikdy to neřeknu s pocitem, že bych měla být lepší, ale proto, že mám radost, že to můžu říct. Není v tom žádná nepoctivost. To bych raději mlčela. No a básničky? Na řadu jiných věcí jsem pěkné poleno.:-)
Elena Valeriánová
6.9.2015 19:47
A víš co mám na Tobě nejraději? Přesto, že umíš tak krásné verše psát, umíš i druhým naslouchat a máš pro ně vždy pár hezkých slov. Věř mi, to je víc než dost.
Takhle to mělo být (tablet si píše cho chce)
Elena Valeriánová
6.9.2015 19:45
Chvíli jsem nedávala pozor a tady je opět tak hezky. Myslím u Zuzky. Máš pravdu Zuzko a Tvé verše jsou kouzelné Tobě nejraději, že přesto, že umíš tak krásné verše psát, umíš i druhým naslouchat a máš pro ně vždy pár hezkých slov. Věř mi, to je víc než dost.
Zuzana Pivcová
5.9.2015 20:58
Mám radost, a, Jano, Tvé vyjádření o "spolunocležníkovi" mě nefalšovaně srdečně rozesmálo.
Lidmila Nejedlá
5.9.2015 19:29
Poezie mých nocí vymizela. Spím hlubokým spánkem a probudí mne až ranní ruch. Zaplať Pánbůh za to.
Jana Šenbergerová
5.9.2015 15:01
Tak to je pravda pravdoucí. V noci kromě spaní nejraději čtu. Nic nemusím, nikdo a nic mě neruší. Nechám se pohltit myšlenkami, které někdo přenesl na papír, pronikám do hlubin příběhů nebo ještě raději poznání. A když mě pak nad ránem v ložnici obejme a stiskne můj spolunocležník, mívám ještě hlubokou půlnoc. ;-)
Alena Tollarová
5.9.2015 12:56
Zuzko, naprosto souhlasím - noc není pouze pro spaní. Ale napsat to tak krásně jako Ty, tak to nedovedu. :)
Jiří Libánský
5.9.2015 11:56
Zuzana má nepopiratelně bohatou fantazii. Při psaní takovýchto veršů by jí však pouhá fantazie rozhodně nestačila. Také přeji dobrou a zajímavou noc všem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu