Proč mám ráda mosty?
29. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Bartušková
1.10.2015 10:38
Také mám ráda mosty. Ať pod vodou, nad zemí, visuté i obloukové. Ano, pražské mosty mají svůj půvab, často si zajdu na Karlův most, a dívám se na plující lodě. Líbí se mi červený visutý Golden Gate Bridge v San Franciscu, nejvyšší francouzský Pont de Millau aj. Nyní se v Číně otevřel visutý se skleněnou podlahou, kterému se právem říká most odvážných. Od země je vzdálen cca 180 m, a jen při pouhé ukázce jsem distala závrať.
Dagmar Bartušková
1.10.2015 10:38
Také mám ráda mosty. Ať pod vodou, nad zemí, visuté i obloukové. Ano, pražské mosty mají svůj půvab, často si zajdu na Karlův most, a dívám se na plující lodě. Líbí se mi červený visutý Golden Gate Bridge v San Franciscu, nejvyšší francouzský Pont de Millau aj. Nyní se v Číně otevřel visutý se skleněnou podlahou, kterému se právem říká most odvážných. Od země je vzdálen cca 180 m, a jen při pouhé ukázce jsem distala závrať.
Soňa Prachfeldová
29.9.2015 20:15
Krásné mosty jsou pýchou a vizitkou měst. Také je obdivuji i ty malé, prosté, mají historii a pokud je most stržený viz povodně, co starostí to přidělá lidem a je nutno je opět co nejdříve obnovit. A tak je to i mezi lidmi, pokud je nespojí pomyslný most, nemohou se setkat. Hezké Hanko !
Eva Balúchová
29.9.2015 19:20
Hani,moc pěkný článek.Já nejsem tak scestovaná,podle fotek je most Harbour Bridge i ostatní mosty moc hezké,ale naše pražské jsou nejkrásnější!
Lidmila Nejedlá
29.9.2015 18:17
Hano, mosty mám také ráda, zvláště ty v Praze. Most v Sydney mi vyfotil a popsal syn. V cizině znám jen most přes Bospor, také zajímavý. Mosty mezi lidmi jsou důležité a je to radost, když se podaří je budovat. Já jsem byla poučena ještě o jednom druhu mostů, a to jsou mosty tepelné. těmi jsou třeba kovová okna, Ale já mám ráda ty vřelé, spojující mosty.
Jana Šenbergerová
29.9.2015 14:25
Také mám ráda mosty. Ty naše romantické, i ty neskutečně obrovské. Třeba takový Oresundský most, který od léta roku 2000 spojuje mořskou úžinu mezi dánským hlavním městem Kodaní a třetím největším švédským městem Malmö. Jeho délka 16 km mi připadá neuvěřitelná. Při představě moře pod sebou bych se na něm asi i bála.
Hezký článek.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.9.2015 12:40
Moc se mi líbí nový visutý most v Jeruzalémě, který tvoří dominantu.Autorem návrhu byl španělský architekt Santiago Calatrava. Svou velikostí konkuruje i stavbám jenž vznikly za krále Heroda či Sulejmana.Z Z dálky připomíná harfu krále Davida.
Květoslava HOUDKOVÁ
29.9.2015 11:34
Nevím, jak je to ve světě, ale v novinách Metro (Praha) psali, že nový Trojský most má už zase ty "klikyháky" ( od vandalů s vylízanými mozky).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA