Proč to nepřiznat, nejsem slavná kuchařka. Po neježdění autem a dokonce ani na kole je to moje další poněkud neprobádaná oblast. Většinou sklouznu k několika osvědčeným jídlům, která nezkazím, a těch se vítězně držím. Jednou z těchto specialit je tvarožník. Ten dělám pro jeho oblibu u některých lidí tak často, až už mi nedávno má sestra pravila, abych změnila repertoár. Změním, ale předtím vám stejně ještě zkusím svůj "tvarožníček" nabídnout.
TVAROŽNÍK
Ingredience:
2 celá vejce, 6 dkg cukru krupice, trochu nastrouhané citronové kůry a trochu citronové šťávy, 2 neřídké, nejlépe tučné tvarohy, půl pudinku s libovolnou příchutí, 3 dkg tuku, tak hrst rozinek, pak už jen tuk a strouhanku do formy
Výroba:
Ušlehejte celá vejce s cukrem, přidejte citronovou kůru a šťávu, změklý tuk, tvaroh, pudink, všechno to umatlejte dohromady, lepší je šlehačem než vařečkou, i když tou to jde taky, na závěr tam dejte libovolně rozinek, klidně víc.
Pečení:
Já troubu nemám, proto dělám tvarožník standardně v remosce. V té ho peču opravdu vždy 45 minut. Po upečení je na povrchu takový trochu nevzhledný, ne jako třená buchta, vypadá jako něco mezi upečeným lívancem a trhancem, tak se nelekněte, ale po vyklopení je křehký, není moc sladký a dlouho nevydrží, protože je záhy sněden. Tak to zkuste a když mě někdo pochválí v této oblasti, budu ráda!