Největší konopné lázně v Evropě

Největší konopné lázně v Evropě

23. 10. 2015

První konopné lázně v Evropě jsou již dva roky ve Volarech. Vznikly z bývalého hotelu Bobík a jejich majitelem je město Volary. V sedmdesátých letech minulého století hotel postavila Jednota. V devadesátých letech hotel zakoupil soukromník, který udělal zateplenou fasádu  a vyměnil okna. Novou střechu pak v roce 2007 orkán Kyril úplně zničil. Zkázu hotelu dokončila obrovská rvačka, která hotel změnila v bitevní pole, a tak byly zničeny interiéry restaurace a vymlácena okna. Nakonec zdevastovaný hotel začátkem roku 2012  zakoupilo město Volary. Investice ve výši 13 milionů se vyplatila - ve Volarech vznikly konopné lázně.

S kamarádkou jsme hledaly wellnessový pobyt a podařilo se nám najít Volary. Zvolily jsme cestu vlakem z Plzně s přestupem ve Strakonicích na místní lokálku, která právě končí ve Volarech. Lokálka je známá i z trilogie Slunce,seno.... "nezastavujeme, máme zpoždění". Cesta do hotelu Bobík  z nádraží trvá cca 10 minut. Byly jsme ubytovány v prostorném dvoulůžkovém pokoji. Součástí hotelu je i minipivovar, ve kterém se vyrábí  3 druhy piva, a to jedenáctistupňový světlý ležák nefiltrované (živé pivo), dále pak konopná dvanácka a tmavá třinácka. Volarské pivo je vyráběno přímo v prostoru hotelové restaurace před vašima očima. Ochutnaly jsme všechny druhy a nejblíže našemu plzeňskému mělo 11ti stupňové. V místních hospodách se ale čepuje buď "plzeň" nebo "budvar"..

Z lázeňských procedur jsme vyzkoušely konopnou koupel s bylinnými extrakty ve formě perličkové koupele, pak se nám moc líbila procedura v suché masážní vaně  (vodní postel, kde tlakem vody je masírováno celé tělo). Při procedurách jsou používány výrobky firmy Carun.

Abychom se jen neválely v hotelu a po procedurách šly jsme v sobotu po snídani na procházku do okolí. Na recepci jsme si vyzvedly Nordic hole a vyrazily na procházku okolo místního hřbitova na kopec Kamenáč, kde je obnovená Křížová cesta. Nakonec na místní vyhlídce jsme si prohlédly panorama krásné Šumavy. Počasí nám přálo, a tak se náš první podzimní výlet moc vydařil. Protože jsem zapomněnka, nemám z výletu fotky, ale třeba vás moje vyprávění zaujme a vydáte se na výlet do Volar, Lipna, Lenory či Kubovy Hutě. Už jen pohled z lokálky na krásnou přírodu je lékem na  podzimní deprese.

Objevila jsem knihu, která by vám přiblížila atmosféru Volar a jeho okolí. Jedná se o "Šumavské povídání" od Jaroslava Pulkrábka. 

cestování lázně zdraví
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Vando, tak pávy ani labutě se nekonaly, ale za to bude všude čisto a úžasně tam vařily a to nejen pivo.Protože se nám to tak líbilo jedeme tam ještě znovu 17.11. abych před cestou do USA nabrala sílu.
Dana Kolářová
Zajímavý tip na wellness pobyt.
VANDA Blaškovič
Jarmilo, a zdali jste měly také z ručníků na postelích vytvořené labutě či pávy?....:)) hezký článek! Ahoj!
Helenka Vambleki
Gratuluji, dobrá volba do těchto pošmourných dnů. Je dobře investovat občas do svého těla - ono to potom v dobrém vrátí. Zažila jsem něco podobného v Rožnově p.R. a moc se to mému tělíčku líbilo :-)
Soňa Prachfeldová
Byli jsme v červnu v hotelu Bobík a moc se nám líbilo a nejvíce se mi líbila konopná olejová lázeň, skvělé pro kůži. O výšlapech v okolí ani nemluvě - paráda.
Květoslava HOUDKOVÁ
Hezké povídání o krásném, leč mně nedostupném pobytu - měla bych tak na cestu a ochutnávku piva.
Vladka Steinová
Jarmilo, díky za informace a pěkně napsaný článek.
Zuzana Pivcová
Líbily by se mi i Volary, i konopné lázně. A nejvíc asi ta netradiční piva!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%