Pro všechny, co mají rádi rybí polévku, zkuste si před Vánoci tuto. Je pikantní a trochu zpestřená o pórek a kapary. Austrálie je vlastně takový hrnec, v němž se dnes mísí kuchyně britské, čínské, vietnamské, řecké, italské, ale najdete tam i českou restauraci. Australská kuchyně byla vždy inspirována rybami, které mám moc ráda a tam jsem jim přišla velmi na chuť.
Ingredience:
300 g rybího filé
2 větší pórky
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g másla
150 g rajčatového protlaku
3 lžičky kaparů
pepř a sůl
petrželka na ozdobení
Postup:
Zpěníme na másle cibulku, přidáme na tenko nakrájený pórek a rozetřený česnek, pak přidáme rybí filé nakrajené na cca 2cm kostičky a opečeme ve směsi cibulky, pórku a česneku. Zalijeme vodou, osolíme a nakonec přidáme rajčatový protlak, kapari, trochu mletého barevného pepře. Povaříme do měkka. Ozdobíme petrželkou a podáváme s omaženým chlebem na kostičky.
Věřte, že jí přijdete na chuť, je trochu jiná, než ta naše česká rybí polévka, ale obě mám ráda.
Dobrou chuť!