Květoslava HOUDKOVÁ
13.11.2015 15:27
Vím, že o výši příspěvku a další dobro pro důchodce bojuje Rada seniorů s předsedou Dr Pernesem (osobně znám, správný člověk na správném místě). Poslala jsem do "í"čka článek o Radě seniorů, byl dokonce označen "x" (zřejmě uznán zajímavým pro vytištění). Jenže: Nějak se "ztratil" - ani přes chat otázku na redakci mi nikdo neodpověděl - je to asi "nevysvětlitelná záhada". No "tlačit" se nebudu.
Soňa Prachfeldová
13.11.2015 15:05
Je jim asi hanba - navýšení 40,- Kč proto to velkomyslné jednorázové .... ještě není únor :-)
Vladka Steinová
13.11.2015 14:56
Radujme se ! Ti nahoře na nás dole opravdu "hodně" myslí!
VZKAZ pro Evi Balúchovou, žij a vzkvétej, dožij se 100 let, neb důchodový zákon je zatím nastaven tak, že při dožití 100 let dostaneš 2000 Kč. Dosud to využije ročně asi 250 seniorů v této zemi.
Eva Mužíková
13.11.2015 14:49
Nepřemýšlím proč a jak a komu ano, komu ne, protože této politice nerozumím. Až obdržím něco navíc,/ ????/ něco si přidám a koupím už tak dlouho plánované potahy do svého autíčka....
Ladislav Vesecký
13.11.2015 14:37
Valorizace, nebo-li almužna, podle zákona 40,-Kč. Pro poslance a ústavní činitelé o 7% navýšení. Ke svým platům hezká částka, že? Proto se ptám, máme dvojí zákony, pro poslance a ústavní činitelé a důchodce? Proč by jim nestačilo navýšení o 0,2 % ?
Jana Slavíková
13.11.2015 14:31
Jen abychom se začali chovat moc rozmařile :-))
Elena Valeriánová
13.11.2015 13:28
Dàmy, mám pocit, že porcujete medvěda a ten ještě běhá v lese. Jen aby to nedopadlo jak s tou vánoční šestistovkou. Možná do toho půměrného důchodu započítali i něco od poslanců. Jedna rada: za ty peníze bychom si měli koupit něco pro radost, ta vydrží déle než ty prachy.
Alena Várošová
13.11.2015 13:21
Každá se radujeme co si z těch peněz co dostaneme koupíme Ale je to opět výsměch seniorům.Ti jsou zvyklí skromně žít,tak jim to stačí a co ti chudáci nahoře? To jim není hanba,že zveřejní kolik si přidají oni?.Jsou něco jiného jak my,asi ano,tak jak ve všem je ta spravedlnost.
Eva Balúchová
13.11.2015 13:06
I kdybych se dožila 100 let,tak na průměrný důchod nedostanu.
Ale už máme taky jasno,co uděláme s prémií.Konečně si koupíme tlakoměr,jelikož potřebujem hlídat tlak a už nebudem muset nikoho obtěžovat s měřením.
Hana Šorejsová
13.11.2015 12:52
Zuzko, mám stejný názor, díky. V okolních zemích Rakousko, Německo mají dvojnásobky našich penzí, stále jsou penze v ČR velmi nízké. Také mnoho lidí odchází do předčasného důchodu i za cenu menší penze. Někteří zdaleka na onen průměr nedosáhnou.
Načíst starší příspěvky