Vzpomínka na houbařské žně

Vzpomínka na houbařské žně

20. 11. 2015

Když houby rostou…

Dar lesa

Sbírám a raduji se,
sbírám a v úsměvech se ztrácím,
sbírám potají a skrytě
úsměv a za ním další.

hříbečky

Sbírám, únavy nedbajíce,
pohlcena vlastním spěchem
za krásou touhy odleskem,
neutíkám, i když zakopávám.

košík

Sbírám, z prachu vstávajíce
hledám v sobě odvahu,
zvednout košík a vrátit úsměv
- sobě, lesu, houbařům!

houby Moje poezie
Hodnocení:
(3.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Pro potěchu oka, když nerostou a nerostou...
Dana Kolářová
Soňo, děkuji. V loňském roce u nás houbařská sezóna nabyla.
Dana Kolářová
Děkuji všem za milé komentáře. Jsem ráda, že vás slova i pohled na houbařské žne, potěšil.
Soňa Prachfeldová
Dano to je krása, obraz i slovo, také jsem se dívala na loňské fotky, letos jsme našli jen trošku ve Vysoké Libyni.
Jaroslava Handlová
Tak bohatou úrodu znám pouze z let minulých. Letošní sucho nedopřálo, abychom se mohli radovat z tak velkého množství hub najednou. Ani přes to jsem na lesy nezanevřela, ráda se procházím lesem i bez úlovků a taky s úsměvem. Dávám poezii i fotkám pět hvězdiček.
Hana Rypáčková
Šumava byla letos bez hub. A to jsme bydleli pod Boubínem! Vysychal i pramen Vltavy. Jsem ráda za déšť, to by nebyla ona bez promáčeného mechu a naplněných rašelinišť.
Alena Várošová
Dano,tak tomu se říká úroda.Letos jsem nebyla ani jednou na houbách.Je to úžasný zážitek.Jste šikulka a dobře vidíte.
Dagmar Bartušková
To je tedy houbové nadělení, krása! Měli jsme stejný košík, jen trochu větší, přivezla jsem ho kdysi z budapešťské tržnice. To se to do něj vešlo hub. Kde jsou ty časy!
Jana Šenbergerová
Kdepak dnes! Letos ...
Jana Šenbergerová
My dnes sebrali jen pár václavek, které vyrostly u přátel na zahrádce. Pohled na tu krásu vlevo aktivuje ve mně všechny houbařské buňky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

21%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%