Smažený losos na rozmarýnu

Smažený losos na rozmarýnu

7. 12. 2015

Pojďme ochutnat dobré a zdravé jídlo – lososa na rozmarýnu.

Potřebujeme:
pěknou porcí lososa, sůl, pepř, rozmarýn, hladkou mouku, plátek citronu, sádlo na smažení.

Postup:
lososa nejdříve opláchneme vodou a papírovou utěrkou důkladně osušíme. Pak rozřežeme na dvě porce a lehce zakápneme šťávou z citronu. Lososa osolíme, opepříme a posypeme sušeným rozmarýnem rozetřeným v dlani. Pak oba kousky obalíme v hladké mouce a dáme na rozehřátou pánev se sádlem smažit. Po zatáhnutí jedné strany často obracíme. Můžeme položit i na kant (na boční stranu), aby se lépe vysmažil.

Podáváme s domácím bramborovým salátem.

Losos by se klidně hodil i ke svátečnímu vánočnímu stolu.

Dobrou chuť!

recepty ryby
Hodnocení:
(4.4 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Lososa na rozmarýnu jsem nezkoušela, ale mám ho nasušený z Chorvatska, tak si h udělám.
Alena Várošová
Celou dobu jsem si opatrovala rozmarýn,asi jem jej přelila a mám po rozmarýnu.Tak bude losos po moravsku.Dobrou chuť.
Zuzana Pivcová
Lososa ano, hned asi po kaprovi.
Jana Šenbergerová
Lososa mohu na každý způsob.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 51. týden

Advent a vánoční zvyky v Česku i ve světě. To bude tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.