Královnou restaurací je
Terasa U Zlaté Studně

Královnou restaurací je
Terasa U Zlaté Studně

3. 12. 2011

Nejlépe hodnocenou restaurací v anketě Grand Restaurant 2012 se stala pražská Terasa U Zlaté Studně, která loni získala stříbro. Druhý v letošním ročníku skončil Radisson Blu hotel, Alcron, třetí místo pak obsadil Radisson Blu hotel, La Rotonde.

Terasa U Zlaté Studně sesadila z trůnu loňského a předloňského vítěze - pražskou restauraci La Degustation Boheme Bourgeoise. Ta letos získala čtvrtou příčku. Podle Grand Restaurant se Terasa U Zlaté Studně pyšní nejkrásnějším výhledem na Prahu a nejlepší kuchyní v podání šéfkuchaře Pavla Sapíka, který v sezoně 2001/2002 získal druhé místo v soutěži Kuchař roku.

Grand Restaurant je v současné době jediný nezávislý průvodce nejlepšími a nejzajímavějšími lokály v Česku. Celostátní anketu založil milovník dobrého jídla Pavel Maurer, který, jak sám říká, bojuje proti špatnému jídlu a nepříjemným číšníkům. Zároveň chce přispět ke kultivaci českého pohostinství a gastronomie. Inspirací mu bylo známé hodnocení podle michelinských hvězdiček.

Letos bylo „prověřeno“ 705 gastronomických podniků v České republice. Maurerův Grand Restaurant obdržel 7427 hodnocení od 457 hodnotitelů, kteří celkem projedli přes pět milionů korun.  „Jsem rád, že se v kompletním řebříčku objevuje stále více mimopražských restaurací, to je dobrá zpráva,“ říká Pavel Maurer. „Mezi vítěznou desítkou sice najdeme jen dvě, ale v kompletní stovce utěšeně přibývají. Hodně silné je Brno, objevují se Karlovy Vary, Olomouc, Liberec, nebo Pec pod Sněžkou.“

Anketa probíhá na základě názorů, návštěv a známek, které uděluje dobrovolně a tajně na sedm tisíc hodnotitelů z vlastní vůle. Výsledné známky u restaurací jsou průměrem všech platných hodnocení. Restaurace se hodnotí jako ve škole známkami 1 – 5, a to podle kvality jídla, obsluhy a interiéru:
1 - excelentní
2 - velmi dobré
3 - dobré
4 - snesitelné
5 - vyhněte se

Hodnotitelé si útratu hradí sami, mezi sebou se neznají a patří do různých sociálních a profesních skupin. Zároveň jsou to však odborníci z mnoha dalších zajímavých profesí - lékaři, umělci, právníci, podnikatelé.

 

TOP 10 Grand Restaurant 2012

1. Terasa U Zlaté Studně, Praha 1

2. Radisson Blu Hotel Alcron, Praha 1

3. Radisson Blu Hotel La Rotonde, Praha 1

4. La Degustation Bohême Bourgeoise, Praha 1

5. V Zátiší, Praha 1

6. Koishi Fish & Sushi, Brno

7. Le Terroir, Praha 1

8. Obecní dům Art Nouveau, Praha 1

9. Piano Nobile Cahteau Mcely, Mcely

10. Sansho, Praha 1

 

 

 

 

 

 

gastronomie Maurer restaurace
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

21%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%