Připravujete si na Silvestra bowli?
My ano, je to náš oblíbený nápoj, který nás vyprovází do Nového roku. Pokud jsme někde na návštěvě či horách, vyrábíme i tam. O půlnoci si dáme sekt neboli šumivé víno na přípitek.
Ingredience:
250 ml ananasové šťávy, 250 ml pomerančové šťávy, 4 polévkové lžíce brandy, 1 lžíce cukru, 1 l bílého vína, 1 l minerální vody, několik plátků citrónů - většinou ze dvou, plátky pomeranče také ze dvou a rozkrájené zmrazené jahody, čerstvé lístky máty.
Postup:
Všechny ingredience dobře promícháme a to tak, že nalijeme víno, minerálku a šťávy, přidáme pokrájené ovoce, necháme volně plavat na povrchu a dáme do chladu. Kdo má rád ananas, může použít i ananas, já mám ráda citrusy v kombinaci s jahodami. Nakonec dáme čertsvé lístky máty a kostky ledu.