Myslím si, že jsem dobrá kuchařka. Alespoň rodina a kamarádky to říkají. Dneska, tedy 13.1., jsem měla na jídelníčku nudle. Říkáme jim sice čínské, ale dalo by se jim říkat i české. Jako všechny recepty, tak i nudle si upravuji podle svého. Na té pánvi se mi to tak líbilo, že jsem se rozhodla vám je předložit, i když jen virtuálně.
Takže budeme potřebovat:
kuřecí prsa (dle počtu strávníků), čínské nudle (klasické, rýžové), olej (olivový, slunečnicový), sojovou omáčku, magi, worchester, pepř, kari koření (ochucení si samozřejmě každý dá podle svého), zeleninu (já dávám mrkev, kukuřici, fazolky, cibuli, pórek, ale fantazii se meze nekladou), houby (Jidášovo ucho), bambusové výhonky, černé a zelené olivy, solamyl, sůl.
Postup:
Maso nakrájíme na tenké plátky, zalijeme trochu olejem, sojovou omáčkou a přisypeme solamyl. Necháme na chvíli odležet. Na pánvi si na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme zeleninu, a ostatní ingredience, okořeníme a za stálého míchání cca 10 minut restujeme. Můžeme zalít trochou vývaru nebo vody. Přidáme kuřecí maso a vše ještě dalších 10 až 15 minut (je to na kuchaři) mícháme a dusíme. Přidáme dle návodu uvařené nudle a ještě chvili vše dusíme.
Jako ve focení, tak i ve vaření jsem amatér, přesto doufám, že z toho budete moudří a třeba se někdo rozhodne to vyzkoušet. Určitě jsem nevymyslela nic nového, ale dobré to je.
Tak si nechte chutnat!