ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com
Nejsem zmanipulovaný primitiv. Názory mám vlastní
31. 1. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
2.2.2016 23:59
Pane Libánský, pokud jste opravdu četl můj příspěvek, pouze jsem chtěla. aby byl zařazen do Ringu, kde je pro podobné ,klání místo vhodnější. Vůbec jsem Vás nijak nenapadala, takže ten výrok o potrefených husách se vztahuje spíše na Vás, nemyslíte? To, že jste bez bližšího označení citoval můj 2 měsíce starý příspěvek se podobá tomu, jak se "citují" výroky prezidenta. Mně je jedno, komu fandíte a jaké k tomu máte důvody, to je Vaše věc, ale pokud je zveřejňujete, nechte také ostatní, aby projevili svůj názor. Nemusí to být tím, že se cítí přemoudřelými oproti Vám, ale proto, že si situaci vyhodnotili podle svých zdrojů. Opravdu jsem překvapená, že jste si dal práci a vyhledal nějaký můj názor, abyste mě zařadil mezi potrefené husy. Jak vidíte , já Vás nezařazuji nijak, i když se asi lišíme v názorech.
Jiří Libánský
2.2.2016 15:48
Mrzí mne pane Hudečku, že ani Vy jste myšlenku článku nepochopil. To, že někdo něco studuje neznamená, že tomu rozumí. S tím souhlasím. To si myslím třeba já o některých lékařích. Ale to neznamená, že jsou to blbci bez vlastního rozumu. Mají na léčení svůj názor. I když třeba není správný, tak si ho vytvořili na základě nějakých informací vlastní hlavou. Jestli jsou nepřesnosti v lékařských knihách či skriptech, to je věc jiná. Jestli si myslí, že příčina nemoci je jinde, než si myslím já, nebudu kvůli tomu doktora považovat za primitiva. Ale stejně tak očekávám, že on nebude za primitiva považovat mě. Oba jsme k názoru na léčení došli nějakou dlouhou cestou za vynaložení jistého úsilí vlastní hlavou. Pokud se někdo stal obětí manipulace, tak rozhodně proti své vůli. To se může stát i lidem vysoce inteligentním. Stejně tak i velmi moudrý a vzdělaný člověk s dobrými informacemi se může dobrat chybných výsledků. Miloš Zeman jistě tenkrát věděl, proč se mezi straníky pohybuji, ale měl dost jiné práce, než aby se o mou osobu a činnost sebeméně zajímal. Znovu opakuji smysl článku: Nebudu si myslet, že nositel jiného názoru je zmanipulovaný prosťáček. Má svůj mozek a možná víc faktických informací než já.
Jiří Hudeček
2.2.2016 14:43
Pane Libánský, prosím přečtěte si poslední řádek Vašeho článku a pak článek znovu celý.
To že někdo něco studuje(všeobecně) ještě neznamená, že tomu rozumí . A za druhé by mne velice zajímalo (pokud jste se znali navzájem) co by Zeman napsal o Vás.
Jiří Libánský
2.2.2016 14:29
Pane Vesecký, vůbec nejde o kopání. Jde o to, že každý si vytváří názor, podle dostupných informací a vlastních zkušeností. Když znáte pana prezidenta z jiné stránky, vytvoříte si názor jiný. Pana Kalouska vůbec neznám, nikdy jsem se s ním nesetkal, netuším jakou má povahu. Co říká a nebo dělá znám jen velmi letmo z tisku. Těžko bych mohl tedy v článku popisovat, na jakých základech vnikal na něj můj názor. Samozřejmě, že znám i jiné politiky. Ale kvůli svému názoru na Petru Buzkovou, Zdeňka Škromacha a nebo Vladimíra Špidlu mne nikdo nepovažuje za zmanipulovaného primitiva. Proto ten Zeman jako příklad v článku. Stačí to jako vysvětlení?
Jarmila Komberec Jakubcová
2.2.2016 14:20
Vážím si lidí kteří mají svůj vlastní názor bez ohledu zda se mi líbí či nelíbí. Lidé ,kteří mají určité životní postoje jsou čitelní, víme co od nich můžeme očekávat a jsou to lidé vyzrálí. I když nemusím s názory souhlasit, neznamená to, že jsou špatné. Chybovat naopak mohu já a chybovati je lidské. Více mi vadí poraženecké postoje některých íčkařů, že v 70letech vše končí a oni už nebudou třeba volit či je dění okolo sebe nezajímá. To považuji za naprostou rezignaci na život. i senioři mohou ovlivnit život v naší zemi. Článek se mi líbil a jen víc takových úvah.
Ladislav Vesecký
2.2.2016 11:25
Já se ptám, proč jste si nevybral jiného politika na kopání, než pana prezidenta Zemana? Jen proto, že do něho kope ta naše proamerická pravicová ČT? A co pán Kalousek? ten se vyjádřeme ke všemu a když vládl, nedělal pro lidi nic! Jen s Drábkem dusil nás, důchodce i invalidy!
Zdeněk Horenský
2.2.2016 07:44
Článek pana Libánského je jasný a srozumitelný. Otevřeně popisuje, jak poznal současného prezidenta. Můj názor na pana prezidenta na i60 zná mnoho čtenářů. Nevolil jsem ho, nikdy bych ho nikam nevolil a to přesně kvůli tomu, co pan Jiří o jeho osobě píše. Osobně jsem ho naštěstí nikdy nepoznal, ale velmi dobře si pamatuji celou jeho politickou dráhu po roce 1989. Lhal lidem již na Letenské pláni v době tzv. sametové revoluce, sám jednou přiznal, že svá ekonomická čísla si v tom okamžiku vycucal z prstu, za dlouhá léta s Klausem se doplňovali a lidé je stále a stále volili, a tušil jsem jaksi co předvede po své ukřivděnosti a neúspěchu po odmlčení na Vysočině. Nezklamal.
Zuzana Pivcová
2.2.2016 07:43
Zpočátku se mi Tvůj příspěvek zdál zbytečně emotivně vyhrocený. Jeho obsah je mi však blízký a Tvé životní postoje a priority znám. Tak jsem Ti po zásluze "rozsvítila nebe za pět".
Libor Farský
2.2.2016 01:42
Hned v úvodu přece pan Libánský říká, že "například" na politiku se názory různí. Já v tomto článku nacházím víc podnětů k zamyšlení. A to i sám nad sebou.
Redakce i60
2.2.2016 00:00
Paní Jírová, nevidíme důvod, proč by sem politická úvaha nemohla patřit. Není jistě první, ani poslední. A pokud se Vám nelíbí, tak ji prostě nečtěte.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA