Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
22.3.2016 18:45
Tak konečně vím,co je hamamelis,čili vilín a děkuji za milé vysvětlení. mm
Dana Kolářová
8.2.2016 17:20
Pěkný předzvěst jara.
Alena Tollarová
7.2.2016 22:47
Vilíny neznám. A jsou tak krásné.
Zuzana Pivcová
7.2.2016 19:48
Vím, že vilín viržinský je používán i v homeopatii, ale momentálně si nemohu vzpomenout, na co. To teď nevadí, jsem ráda, že vidím, jak je zajímavý a krásný.
Hana Rypáčková
7.2.2016 13:03
Taky bych tento keř chtěla na zahradu, ale neviděla jsem ho v nabídce. Je opadavý a listy porostou až na jaře, po odkvětu. Znám ho z parku, kde ho stále znova a znova obdivuji.Kdy rozkvete a začne mrznout, zkroutí se ty žluté lístečky a bojím se, že je po květu. Je to nezmar, zase se otevře. Čemeřice kvete krásně, ta bílá se mi líbí.
Naděžda Špásová
7.2.2016 09:56
Hanko, tak to taky neznám. Udělala jsi moc pěkné fotky. Nám na zahradě už leze čemeřice. Doufám, že to nepomrzne. *****j
Helena Votíková
6.2.2016 20:01
I já asi špatně koukám kolem sebe. Taky jsem tento keř neviděla. Koukala jsem do wikipedie a tobolky jsou mi ale povědomé.
Jitka Chodorová
6.2.2016 18:49
Hanko, taky si nejsem vědoma, že bych tento keř někde viděla,a to bydlíme od vás jen asi 50km.Tak díky, že jsi nás s ním seznámila. Také mě potěší každý jarní květ.
Eva Mužíková
6.2.2016 18:36
Hani, skvělý popis tohoto keře, který jsem nikdy neviděla. Tady zatím příroda pospává, což je dobře...
Alena Vávrová
6.2.2016 18:17
Již jsem chválila na foto dne. Tady u nás jsem se s vilínem nepotkala, ale znám jej od mých zahradníků. Mně dnes na sluníčku kvetlo několik botanických krokusů (to jsou ty fialové), sněženky mají poupátka a také oba druhy čemeřice. I mne moc těší jarní první kvítečky.
Načíst starší příspěvky