Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Libor Farský
4.3.2016 12:52
Míšo, to je překrásné. Škoda, že Tě nemohu oslovit zdrobnělinkou jako jiné ženy na i60. Milá Míšenko nebo Mišičko se mi nějak nezdá. Tak aspoň mých 5*.
Zuzana Pivcová
4.3.2016 11:49
Z písemností našich rodičů se nám zachovalo minimum, a to od tatínka spíš věci ryze úřední, které maminka schovala, hlavně v souvislosti se znárodněním jeho firmy. Od ní pak máme sešit z reálného gymnázia se slohovými pracemi. Je to všechno velmi dojemné. Nemám Ti vůbec za zlé, žes nám tu umožnila nahlédnout do vyznání vašeho tatínka. Vždyť i některé knihy jsou založeny na milostné korespondenci (třeba E. B. Browning). Velkým přínosem je pro mě v tomto případě i sám jazyk, slovní zásoba, stylistika, zkrátka lepší schopnost vyjadřování, než to dovede řada lidí dnes. Díky, Míšo.
Olga Štolbová
4.3.2016 10:32
Netoužím číst cizí dopisy, je to netaktní zásah do soukromí. Pro tebe jistě památka.
Marie Foltýnová
3.3.2016 20:18
Krásná památka na milující se rodiče.
ivana kosťunová
3.3.2016 19:53
Asi bych nahlédla, ale nezveřejnila. Milostné dopisy jsou pro mě velmi intimní záležitost.
Ale zachoval se mi deník mého tatínka, je to popis vzniku a zániku jedné kapely v období válečných událostí. Je to velmi dojemné, milé, přepsala jsem to na počítači doplnila fotografiemi z alba , poslala jsem to tamnímu kronikáři, ale ani mi neodpověděl. Z toho usuzuji, že ne vše, co má cenu pro mě, zajímá také ty ostatní.
Naděžda Špásová
3.3.2016 17:48
Hezká vzpomínka na dávnou lásku. Lehce se ztrácí, hodně těžko se hledá. *****
Drahomíra Stínilová
3.3.2016 17:36
Moc hezké. Kdybych našla já takové dopisy, asi bych si je už ze zvědavosti přečetla. Mám jen deník mé maminky. Psala ho, když jí bylo asi sedmnáct a díky tomu jsem se dozvěděla i mnoho o mém dědečkovi, který zemřel před mým narozením. Připadá vám taky, že lásky a vztahy našich rodičů a prarodičů byly nějak větší a pevnější, než třeba naše a našich dětí? Taky asi záleží na povahách, jak se lidé k sobě hodí.
Eva Mužíková
3.3.2016 17:23
opr: pro mne vždy jakési
Eva Mužíková
3.3.2016 17:22
Míšo, já bych asi neměla odvahu dopisy číst, soukromí rodičů bylo pro vždy mne jakési TABU... hlavně maminka se nikdy " neotevřela" . Ale Míšo, to je můj pocit, podle reakcí ostatních soudím, že budu asi jediná...
Alena Tollarová
3.3.2016 17:00
Tají se mi dech, Míšo. Krásné!
Načíst starší příspěvky