Velikonoční vajíčka
FOTO: autor

Velikonoční vajíčka

6. 3. 2016

 Milé dámy, velikonoce se kvapem blíží, a já bych Vám nabídl ke zhotovení velikonoční vajíčka. Je dostatek času na vyzkoušení.

 Rád využuji příležitosti a všem čtenářům na i60, přeji krásné pohodové velikonoce. Ženám, důkladnou šlahačku, pro krásu a aby  byly i nadále čiperné a zdravé.

 

Ingredience:         

2 vejce, trochu skvělé uzeniny, okurek kyselý, mrkvičku, hrášek mražený, sůl, pepř, želatinu v prášku. (zeleninu, dle své libosti a chuti)

Nejdříve si musíme nasbírat postupně „formičky“ z vajíček. Celé vejce vezmeme oblou stranou na horu. Špička vejce dolů. Pak Zadní stranou nože, lehce ťukáme na skořápku, až se utvoří malá dírka. Pak opět lehkým řezem, řežeme a levou rukou vajíčko pomalu otáčíme ve směru hodinových ručiček.  Levák, samozřejmě obráceně) Nebojte se, jde to krásně. Případné nerovnosti se dají prsty odštípat. Pak formičky ze skořápek - vyfouk vypláchneme horkou vodou a necháme vysušit.

Postup:

Z vajíček jenom bílek, uzeninu, mrkev, okurku si nakrájíme na drobounké kostky. Dáme do misky. Mražený hrášek dáme asi na 2 minuty povařit a po ochlazení přidat k už k pokrájené zelenině.

Želatinu si vyrobíme podle návodu na sáčku. Lehce okyselíme. Já použil lák z domácích nakládaných okurek.

Připravenou zeleninovou směs s uzeninou dobře opepříme a osolíme, můžeme i lehce okyselit octem. Vše důkladně promícháme.  Ještě jednou ochutnáme, jestli je vše podle naší chutě. Pak želatinu přelijeme na připravenou zeleninovou směs. Promícháme. Lžíci postupně naléváme do vajíčka jen hustou směs, a na konec želatinu, až po vrch. Vajíčka posadíme do papírového vaječníku a dáme vychladit do lednice.

Na druhý den, vajíčka pohodlně oloupeme a můžeme servírovat.

Obohatíme si tak svůj velkonoční prostřený stůl a překvapíme svou rodinu a své hosty..

       

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
No vidíte paní Marie. Kdo chce, udělá. Ten musel koukat?
Marie Seitlová
Pane Vesecký, vaše velikonoční vajíčka mne zaujali, tak jsem je vyzkoušela. Jsou opravdu pěkná, dobrá a je to jednoduché. Vezla jsem i na návštěvu k synovi.
Hana Šimková
Vypadá to na obrázku moc krásně.
Jitka Valachovičová
Moc dobrý nápad - díky za recept, vyzkouším. Já zase dělám zelenou roládu ze špenátu = taky dobré. :)
Ladislav Vesecký
Ano, vložil jsem dříve, aby kdo bude mít zájem si mohl odzkoušet. "formičky" ze skořápek jdou velmi dobře zhotovit.
Eva Balúchová
Aspik mám ráda a taky často dělám.Jen nevím jestli by se mě povedla ta vajíčková forma.Asi zkusím,díky za tip.
Lenka Hudečková
Teda Vy jste šikulka :-). Líbí se mi to, možná taky udělám. Děkuji za nápad. :-)
Alena Vávrová
Tento recept znám, ale ještě jsem ho nevyzkoušela. Pokud budu mít na velikonoce hosty, určitě ta aspiková vajíčka připravím.
Lenka Hradecká
Pěkný nápad, určitě vyzkouším a jestli se vajíčka povedou, zajímavě pohostím koledníky.
Naděžda Špásová
Vypadá to hezky a bude to určitě i dobré. Možná někdy vyzkouším, zatím zůstanu u klasických barvených. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 51. týden

Advent a vánoční zvyky v Česku i ve světě. To bude tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.