Drobenkový koláč
FOTO: autorka

Drobenkový koláč

3. 3. 2016

Tento koláč připravuji velmi ráda, je jednoduchý na přípravu a baví mě na tom zejména to, že nemusím válet těsto a výsledek je přesto vynikající.

Budete potřebovat:

250 g polohrubé mouky
160 g tuku (hera, máslo) – nakrájet na kostky
120 g moučkového cukru
1 žloutek
½ balíčku kypřícího prášku
ze všech ingrediencí připravte drobenku

Tvarohový krém:
1 tvaroh
1 vejce + 1 bílek
vanilkový cukr,
krupicový cukr dle chuti

Jablková vrstva:
3 – 4 nastrouhaná jablka
mletá skořice
krupicový cukr

Asi 2/3 drobenky dejte na dno (nejlépe dortové) formy. Na drobenku dáme tvarohový krém a pak vrstvu jablek. Nahoru přijde zbytek drobenky. Pečte asi 45 minut na 180°C.

Já osobně mám tento koláč nejraději, když dám místo jablek borůvky (mohou být i mražené), ale je dobrý s každým ovocem.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Tahle verze drobenkového koláče mi dočista unikla. Měla bych ho vyzkoušet :)
Jiří Hudeček
Určitě chutná stejně jako vypadá-už se na něj těším.
Eva Mužíková
Elen, tak to je recept pro mne jako dělaný. A ke všemu mám v ledničce " lehce" prošlý tvaroh:)))) Zítra zkusím, mám i zbytek borůvek...
Jitka Valachovičová
Takže tedy :ahoj Elen, chtěla jsem psát vzkaz u svého profilu, ale když nejsi v mých přátelích, tak to nejde? -tak píšu tudy = před chvílí jsem dala ještě jednu mandalu do své fotogalerie = je na papíru a dostala jsem jí od kamarádky. zdravím
Elena Valeriánová
Alenko, tak napiš (te?), jak chutnal. Je to fakt jednoduché.
Alena Várošová
Elen,vypadá to dobře.Většinou dělám buchty i koláče z kynutého těsta.Zkusím to.
Hana Rypáčková
Taky ráda dělám drobenkový, ale bez tvarohu a vejce , často se musí jíst lžičkou, jak se drobí.Ale je to jako dortík...Hodně ovoce prosypané pudinkovým práškem. Zkusím tvůj ..
Elena Valeriánová
Jitko, prosím bez pani, :-) Já znám ty mandaly pouze z fotografie. Ale zkoušela jsem to jen jednou s ne moc dobrým výsledkem. Nebojte se, zvyknete si tady rychle. Je to fajn, že přišlo tolik nových lidiček.
Helena Hejduková
ten koláč je opravdu dobrý a ovoce se dá použít téměř jakékoliv, čerstvé mražené kompotované. recept mám "hrníčkový" - 2 hrnky polohrubé, 1 hrnec cukr krupice,půl kostky másla, 1 vejce a půl hrnku mléka, prášek do pečiva. o dvou třetin drobenky z másla,cukru a mouky se přidá celé vejce, mléko a prášek do pečiva a vše se promíchá, vylije do pečící formy (dortová 28 cm) buď vymazané nebo vložené pečícím papírem, naklade se ovoce (malé kousky nebo drobné ovoce celé) a posype zbytkem drobenky. Nejraději ho mám s višněmi nebo jablky
Naděžda Špásová
Vypadá to hezky a jednoduše.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.