Kuře na medu
FOTO: autorka

Kuře na medu

6. 3. 2016

Jednoduchá příprava kuřete, které je zase jiné, přitom velmi chutné.

Potřebujete:

1 kuře naporcované (nebo dle libosti stehna, křídla atd.)
6 lžic kečupu
3 lžíce medu
1 sklenice vody
6 stroužků česneku
1 grilovací (nebo jiné oblíbebé koření)
3 lžíce oleje

Všechny ingredience na marinádu si pořádně promícháte v misce, aby se pochutiny spojily. Kdo nemá ráda kečup, použije rajský protlak, jen se musí trochu přidat vody, aby se naředil.

Kousky kuřete mírně posolím (opět záleží na tom, zda sáček s kořením obsahuje sůl nebo ne). Potom každý kousek masa ponořím do marinády, aby byl ze všech stran namočen a přendám do pekáčku. Zbytek marinády přeliji na kuře nechám pár hodin marinovat (většinou si to chystám ráno, takže má tak 3 hodinky na uležení).

Dám přiklopené druhým pekáčkem nebo alobalem péci do trouby na 180 stupňů, nejprve 40 minut přikryté a pak ho odkryji, aby hezky zezlátlo.

Podáváme s rýží, je to opravdu dobrota. Není sladká, je mírně česneková a nám chutná.

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(3.8 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Evičko, my vzhledem k našim statným postavám vepřové jen 1x až 2x za rok, ale kuře dělám častěji než žebírka :-)
Eva Mužíková
Lenko, tak to není od Tebe hezké... já čučím do prázdné lednice, v mrazáku už také poloprázdno, dnes došlo na krupicovou kaši / co nejrychlejší, abych dlouho nestála/... určitě si tuto mňamku udělám...
Lenka Hudečková
Soni, dala jsem to jen sem...a recept s žebírky chystám do budoucna :-)
Soňa Prachfeldová
Leni dala jsi do receptů? Podobně dělám žebírka a jen blahem funí /konzumenti/
Hana Čadová
Kachna na medu s pomerančem a jablkem je také velká dobrota.
Hana Rypáčková
Má to krásnou barvu.....Jistě chutná báječně...
Lenka Hudečková
Děkuji ze reakce, příští recept bude ještě větší chuťovka :-)
Jaroslava Korpášová
Kuře na medu doma děláváme a máme moc rádi, jen tedy neznám tuto verzi s kečupem (protlakem). My místo toho dáváme do marinády sojovou omáčku. Vyzkouším i tuto variaci, jistě to bude dobré. Leni, díky za recept. Dávám 5*
Naděžda Špásová
Leni, mám v mrazáku čtvrtky, určitě to vyzkouším. Zkusím k tomu brambory ve friťáku. Díky. *****
Helena Votíková
Lenko už jsem si opsala a bude to oběd na příští víkend. Sbíhají se mi sliny už teď. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%