A je to tady - v červnu nám začíná jahodové opojení. Já už také pilně sbírám a jahůdky, které nestačím sníst pěkně čerstvé, je radno zpracovat. Co takhle zkusit super rychlý a báječný koláč, po kterém se jen zapráší?
Tenhle recept ke mně přišel přes kamarádku bůh ví odkud. Zabydlel se u nás a já se ráda o tu dobrotu s vámi rozdělím.
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, půlka másla, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, jahody (nebo jiné ovoce)
Postup:
Z mouky, cukru a másla si v míse uděláme drobenku. Odebereme 1 hrnek a do zbytku vmícháme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na menší plech s vyšším okrajem, poklademe jahodami a posypeme drobenkou z hrnečku.
Pečeme necelou půlhodinku na 180 stupňů.
Než se rozkoukáte, zbude vám v kuchyni jenom vůně a špinavé nádobí. To mi můžete věřit.