Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Alena Várošová
20.6.2016 11:06
Ladislave,nadělal jste mi chutě,hřiby mám ráda v omáčkách .5*
Ladislav Vesecký
20.6.2016 08:39
Máčka byla moc dobrá, přežil jsem to. Děkuji za komentáře.
Eva Balúchová
19.6.2016 22:12
Pokud máte z hub radost,je dobře.Já sbírám kováře(modráky) taky jenom mladé.Ale nejím je,manžel si je zavařuje.U nás už neroste nic,je velké sucho.
Elena Valeriánová
19.6.2016 20:08
Hřib kovář - krásně barevný když je mladý, několikrát jsem hod donesla domů, ale nějak jsem nenašla odvahu ho sníst. A takové velké a ne zrovna vábné bych nechala na místě zcela určitě. Zítra zřejmě do lesa vyrazím třeba pro ty růžovky.
Jana Slavíková
19.6.2016 19:28
Hřib kovář, lidově modrák, je dobrá houba, jen se musí déle vařit. Při stavbě našeho sídliště, vlastně našich, protože máme čtyři postupně stavěná, zůstaly zbytky lesů, přidaly se břízy z náletů a časem i houby. Ve čtvrtek jsem cestou od trolejbusu našla 3 čerstvé masáky (muchomůrka růžovka), osprchovala jsem je od bahna a udělala si placičky (krokety či karbanátky) a dnes na téměř stejném místě další dvě a byla z nich klasická smaženice k večeři. Doufám, že mě některé z dětí vyveze i do opravdového lesa.
Jana Baloušková
19.6.2016 19:20
Houby v tomto stavu se již konzumovat nemají, vždy žasnu, když se v TV objeví občas s obrovských hřibem. Ten má zůstat v lese, aby se spóry dostaly do půdy. Přerostlé houby jsou plesnivé, napadené škůdci.
Zuzana Pivcová
19.6.2016 19:13
Z několika stran tu čtu o houbách a nemůžu se dočkat, až budu mít na jihu smaženici. Aspoň doufám. Tak si zatím "jen" pravidelně dávám hlívu.
Hana Rypáčková
19.6.2016 17:36
Sbírám je , ale malé, naleziště letos bylo ještě prázdné.Lesy se také mění, nedaleko těžili les. Je to dobrý úlovek.
Jarmila Komberec Jakubcová
19.6.2016 17:00
Přiznám se, že hřib - kovář neznám, ale pokud vypadá jako na fotce tak bych ho asi přešla a ani se na něj nepodívala.Není to náhodou taková houba co když se na sáhne zčerná? Všechny houby prý jsou jedlé, bohužel některé jen jednou.