Čas hojnosti, čas sběru hub
FOTO: autorka

Čas hojnosti, čas sběru hub

27. 6. 2020

Konečně! Konečně je to tady. Po vydatných deštích se z našich lesů zvedá mlhovina, nejdříve jen tak lehounce mezi stromy na obzoru, lesy se paří. Porostou houby a pro velkou většinu české a moravské populace nastane čas sběru.

houby
Hodnocení:
(4.8 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Ali a přírodní, žádný silikon!
Alena Tollarová
Eleno, článek se krásně četl a houby voní až k nám. Kukmák je tedy krasavec. Ale taky kukám na tu 7, téda to je kus!!!
Jarmila Fialová
Krásný článek i fotky
Elena Valeriánová
Naďo, je to jedlá houba, ale prý podřadné kvality. Existuje také kukmák sklepní, to je u nás pěstovaná exotická houba, původem z Asie (internet). My jsme se před chvílí vrátili z lesa. Našli jsme tři bedle vysoké, jedná byla špatná, ale dvě vypadaly ok. No a růžovky, pár modráků a to je vše. Ten náš les byl ještě vloni jak pokojíček, dnes po těžbě , co vám budu povídat. Dvě a půl hodiny jsme strávili v lese, dobrá zdravotní procházka.
Naděžda Špásová
Eleno, mluvíš mi z duše. Řvoucí houbaře bych nejradši hnala z lesa holí. Taky se trochu obávám cedulí u lesů a doufám, že tam nikdy nenajdeme Vstup zakázán! To by mě hodně štvalo. Kukmák je kouzelný. A to je jedlá houba? Vůbec ji neznáme. *****
Elena Valeriánová
Hanko, já jsem ho taky v armádě neobjevila, ale ptala jsem se tenkrát u odborníků a ti mi sdělili, co to vlastně je. Fotku jsem tenkrát poslala do časopisu Příroda, šéfredaktor Marek Telička mi napsal "Popravdě i pro mně je existence této houby úplnou novinkou..." fotku otiskl. Nejsem žádný znalec, ale tento nález mě fakt potěšil .
Karel Boháček
Lesy začínají být konkrétně někoho a tak to bude čím dál horší, jo budeme ještě vzpomínat jak jsme se brouzdali po lesích, přespávali pod širákem a koupali se v tůňkách...
Hana Rypáčková
Tedy to jsou úlovky...Toho kukmáka jsem neviděla ani v atlasu....
Lenka Hudečková
Elenko, jako bych ten článek psala já :-). Jsme také houbaři - fotografové. Chodíme potichu, nekopeme do hub, které nesbíráme, ale klidně si je rádi vyfotíme. Růžovky milujeme, včera jsme je upekli v troubě na plechu s pečícím papírem - jen malinko olivového oleje, sůl a kmín a hodinku se pekly. Výborné. Lepší než z pánve. Měli jsme i žampiony, kromě růžovek. Ostatní tvrdé houby Jiřík pokrájel na sušení. *****
Zuzana Pivcová
Jsi správná houbařka i fotografka. A ten kukmák, to tedy kukám, tedy koukám. :-))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%