Glosa: Kroužky a čtverečky
Ilustrační foto: pixabay.com

Glosa: Kroužky a čtverečky

4. 7. 2016

Je konec školního roku a pro mnoho babiček a dědečků je to důvod k malé oslavě. Už nebudou muset každý druhý den jezdit s vnoučaty po městě z místa na místo, ze škol a školních družin do všelijakých kroužků a čtverečků.

Jakmile jsem si to uvědomil, odhodil jsem stresový diář se záznamy, kam koho dopravit, a šel jsem si udělat ranní kávu. Vtom zvoní telefon: „Ahoj tati. Tak jak se připravujete na příští týden? Vzpomínáš, že jsme se dohodli, že u vás budou 14 dní naše děti? Já se tak těším, tati…“

A v telefonu dětský hlásek: „Dědo, a já se tak moooc těšííím!“

Aha. Tak si osladím aspoň to kafe.

Nejen, že s nimi trávím půldny v dopravní vřavě, často ve chvatu, s drobnými konflikty o pamlscích (ne pro mě!) a s neustálým pobízením, upozorňováním a napomínáním. Potěr s potěrem! (To mám od vlastní babičky, když nás hubovala.)   

Vy íčkaři se ale nebojte. Tak jak to je skoro ve všech rodinách, děda s babičkou chvilku lamentují, ale pak si vzpomenou na dychtivé dětské oči a… už se vlastně taky těšíme. Jen my a děti. Bez kroužků a čtverečků.   

glosa rodina vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
S vnoučaty jsem byla vždycky ráda. Ale také jsem byla ráda, že je mohu vrátit zase rodičům.
Jana Šenbergerová
Já si ještě dovolím přidat - bez rodičů. Nevměšují se a "neštvou" naše puberťáky. S babičkou je domluva snadná a nekonfliktní. I když jsou nastavená pravidla tvrdá, kompromis se připouští. Nikdo se neofrňuje nad talířem, protože babička vaří jen to, co mají všichni rádi. A hlavně neorganizuje každý okamžik, takže pobyt u ní je o volnosti a svobodě.
Hana Rypáčková
Přesně. Chalupová parta se nám rozpadla na dospěláky , skorodospěláky, puberťáky a ty dva mrňouse. Hlídáme vlastně jen 14 dní Honzíka. A týden i s dcerou, která si bude chtít odpočinout. Přijedou jen na pár dní Dudáckého festivalu. Ale klidu si vážíme. Ráno kamarádka s vnučkami obcházela butiky, celá zničená, jak nad vším ohrnovaly nos. Zmrzlinu a znuděně zírají .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

18%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%