Něco o mně a mých zájmech
FOTO: archiv autorky

Něco o mně a mých zájmech

21. 7. 2016

Víte, jsem tu nová a tudíž se tady ještě tak nějak nevyznám a uvědomila jsem si, že jsem nenapsala, proč jsem dala předchozí článek na Váš server. Mám totiž moc ráda historii a taktéž tajuplná místa, plná kouzel, někdy předsudků, ba i pověstí a velice mě přitahují. Protože jsou tak nějak obalena v tajuplnu. Stala se třeba na tom místě nějaká věc dávno, nikdo konkretně neví proč a co tomu dalo ten punc zajímavosti, a tak po tom pátrám.

V Teplicích nebydlím dlouho - co je to 14 let? Nic! Oproti 76 letům, která jsem už stačila nasčítat. A tak jak mohu a místo oplývané různými zvěstmi, někdy i hrůznými, byť je to někdy i zkrášleno a neodpovídá to pravdě, tak se snažím k němu nějak dostat. Ale jestliže se nachází na opuštěném místě, tak ani náhodou! Bojím se a moc!

A tak jdu vždycky s někým. A nejen místa na Teplicku, ale i dále, zkrátka historie, zvlášť opředená různými pověstmi to je moje. Ráda i fotím a moje články o výletech dávám s fotkami na server Turistiky.cz.

Tak snad jsem teď dostatečně uvedla, proč jsem zveřejnila předchozí článek. Ráda bych i někoho poznala, kdo má podobné záliby jako já. Byla bych ráda!

Zdravím! Míla

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miloslava Rýznarová
Všechny Vás zdravím! Teprve teď jsem objevila reakci o mé osobě a mých zájmech. Zkrátka jsem se vydala do neznáma a ještě to tu neznám, takže stále bádám a hledám, jak se k čemu dostat na tomto serveru. Teď momentálně znovu hledám, jak zadat nový článek.... Pro A.Tollarovou podotknu - o památnících bitvy u Chlumce, znám je, byla jsem, jen ne u pomníku generála Vandamma, který je víc zastrčený a cesta k němu nebyla tehdy dobrá. Procházely jsme je postupně s kamarádkou. Pro p. Drahomíru Stínilovou - o Sv.Janu pod Skalou, tam jsem ještě nebyla, ale moc bych ráda pro vzpomínku na mého muže, který tam byl před dávnými lety na školení a taky už dávno nežije...Jenže cesta pro toho, kdo nemá dopravní prostředek je velice problematická. Snad se zadaří. Možná to propojit s nocí někde přespat v blízkosti....
Eva Krausová
Vítám Vás mezi Íčkaři Miloslavo. Tajemno mne někdy láká též, ale daleko více příroda. Bydlím nedaleko Vás v Mostě, tak se třeba někdy poznáme i osobně...
Eva Mužíková
I já Vás tady vítám, přestože tajemno jde trochu mimo mne, určitě Vaše články nepřehlédnu.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ano - Svatý Jan pod Skalou jsem taky navštívila (bylo to oblíbené výletní místo mého otce). Jeskyně poustevníka Ivana s kamenným ložem (jen při pohledu začnou bolet záda, klouby), ale vezměte si s sebou lahev na léčivou vodu ze studánky ("pro jistotu" jsem ji ale vypila až doma - kdyby náhodou působila (jinak) v autobusu). Z Prahy tam jede bus MHD - tak znovu zavítám.
Drahomíra Stínilová
Taky mám ráda mystická místa a jsem nadšená, že je tu někdo, kdo na ně upozornil. V Praze jich je nespočet, ale mě upoutalo jedno, které leží kousek od Karlštejna. Svatý Jan Pod Skalou působí na člověka až nadpřirozeně. Taky nad Mníškem křížová cesta a kostelík sv. Máří Magdalény. I vlastně její postava je zahalena tajemstvím. Nemám moc času a nepíšu sem tak často, jako ostatní.Tak Vás nemohu ani vítat jako místní íčkařky. Váš článek o léčebně jsem si také přečetla, je to velmi zajímavé.
Lidmila Nejedlá
Paní Mílo, vítejte na íčku. Těším se na Vaše články o tajemných místech. Ať se Vám tu líbí.
Alena Tollarová
I já Vás zdravím, paní Mílo a vítám "u nás na íčku". Jen pište, čtenáře tu určitě budete mít. Na Váš článek si počkám, až vyjde. A jestli chcete, podívejte se u mě na profilu na článek Po stopách pomníků bitvy u Chlumce - vždyť jsou kousek od Teplic ...
Alena Vávrová
Mílo vítej, tady dobře zapadneš, i se svým koníčkem. Já mám také ráda tajemno, i když tak jako ty, si netroufám. Možná o něco dříve ;-)....
Soňa Prachfeldová
Paní Mílo, moc Vás tu mezi námi vítám, mám radost, že jste se podívala na íčko a ozvala jste se. Tady jste na správném místě, s historkami, fotkami a p. :-)
Hana Rypáčková
Vítám Mílu.Také jsem si přečetla nevydaný článek- hned mě napadl film Rekviem pro panenku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%