Jak si vyrobit výbornou domácí hořčici?
FOTO: autorka

Jak si vyrobit výbornou domácí hořčici?

12. 10. 2016

V kuchyni "vyrábím" leccos, tentokrát Vám přináším recept na domácí hořčici. Zatím jsem rozdala dost vzorků a všichni chválili. Dokonce moje kamarádka-vegetariánka si šla koupit párky, aby mohla hořčici ohodnotit. Ve své kuchyni nepoužívá ocet, ale moje hořčice jí moc chutnala. (Své vegetariánství ke stáru mírně porušuje).

Suroviny: 

1 sáček hořčičného semínka
150 ml octa - převařeného (dávám 100ml jablečného + 50ml Ume ocet)
1 PL kurkumy (dobré koření, antioxidant, dodá barvu)
1-2 KL medu
sůl - dávám himalájskou, ale nemusí být, Ume ocet je slaný

Příprava:

Do vyšší nádoby nasypu hořčičná semínka, zaliji je studenou vodou - obvykle to dělám večer, ale stačí i 3 hodiny. Ráno přes sítko vodu sliju a vrátím zpět, přidám kurkumu, med a zchladlý ocet postupně přilívám. Mixuji ponorným tyčovým mixérem. Přendám do skleniček a dám do ledničky. Zkazit se nestačí, vždy rychle zmizí.

Hořčice je štiplavá, čím je starší, tak se pálivost zmírňuje. Ume ocet je velmi zdravý, i když dražší - koupíte v prodejnách Zdravé výživy.

 

 

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
Musím i já vyzkoušet
Jitka Chodorová
Jiťo, i mě napadlo dát do soutěže celé menu, ale jak píšeš, a potom, jestli by to bylo regulérní, určitě by to bylo zajímavé. Držím palce.
Jitka Chaloupková
Jitko Valachovičová - aha, ještě, že jsem se zeptala, já mám doma sáček od Vitany 30 g a pak 150 g z trhu.
Jitka Valachovičová
Jitko Chaloupková - sáček má 80g, cena asi 10,- , to je různé - možná i méně....
Lenka Hudečková
Jitčinu hořčici jsem, jako mnoho jejích domácích pochutin, ochutnala a musím říci, že i mě by to donutilo koupit si párky. Opravdu dobrá chuť.... Jituš - super, děkujeme :-) ♥♥
Jitka Chaloupková
Jak velký sáček hořčičného semínka, kolik gramů to má být?
Jitka Valachovičová
Zuzko, vyzkoušej - budeš překvapená výsledkem....♥
Jitka Valachovičová
Jitko Ch. pořád se nemohu rozhodnout, co vybrat do soutěže, ale tak na 80% už to mám nachystané----skoro bych mohla dát i celé menu /polévku, hl.chod a dezert/ale nechci nikoho "dráždit" a předvádět se.....♥
Jitka Valachovičová
Ivanko díky za kompliment - recept čekal na zveřejnění a stejně by mi to přišlo příliš jednoduché do soutěže, i když v jednoduchosti je síla-----♥
Zuzana Pivcová
To taky vyzkouším a jsem už teď moc zvědavá. Vlastně všechny složky používám, hlavně kurkumu, tu neustále.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 51. týden

Advent a vánoční zvyky v Česku i ve světě. To bude tématem vědomostního kvízu tohoto týdne.