Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta
FOTO: autor

Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta

28. 10. 2016

Když na jaře roku 2013 vyhrál v první přímé volbě prezidenta Miloš Zeman, byl jsem zklamán (volil jsem Karla Schwarzenberga), ale doufal jsem, že snad bude jeho předvolební rétorika zapomenuta a že se bude snažit být dobrým prezidentem České republiky. Bohužel, Miloš Zeman se o to, být dobrým prezidentem, ani nepokusil.

Připomeňmě si pár nejmarkantnějších Zemanových přešlapů.

Ihned po svém zvolení se obklopil lidmi s podivnou minulostí. Šéfporadcem se stal Martin Nejedlý, který jako jednatel firmy Lukoil zajišťoval napojení Zemana na Rusko, kancléř Vratislav Mynář nezískal a už ani nezíská bezpečnostní prověrku nejvyššího stupně, která je pro tuto funkci nezbytná. A mluvčí Ovčáček? Ten bez skrupulí lže novinářům a všem občanům do očí. 

Dva roky se snaží Zeman s mluvčím Ovčáčkem trapným způsobem zdiskreditovat spisovatele Ferdinanda Peroutku.

Když Rusko napadlo vojensky Ukrajinu a Evropská unie uvalila na Rusko sankce, Zeman byl jediným prezidentem, který jel za Putinem oslavit výročí Ruské federace.

Na pohřeb slovenského prezidenta Kováče dorazil Zeman pozdě a vinu svalil na letecké dispečery.

Po Rusku Zeman poklonkuje dalšímu totalitnímu režimu - komunistické Číně a mstí se ministru kultury Danielu Hermanovi za to, že se setkal s dalajlamou.

Díky němu se v České republice opět zavádí cenzura v médiích - televize Prima nejdříve neodvysílala a pak sestříhala zábavný program Jana Krause, ve kterém kritizovaly Zemana některé české osobnosti.

Toto je jen zlomek toho, co se v prezidenstké kanceláři na Pražském hradě událo za poslední tři roky. Opomíjím snahy prezidenta ovlivňovat českou politickou scénu, jeho obhroublý jazyk a vystupování na veřejnosti pod vlivem alkoholu.

Miloš Zeman je špatným prezidentem. Dokonce bych řekl, že se řadí k nejhorším prezidentům od roku 1918, protože věřejně dělá z občanů České republiky blázny.

Přeji České republice v den jejího výročí 28. října lepšího prezidenta. Snad budeme, my voliči, v příští přímé volbě prezidenta obezřetnější.

glosa politika prezident
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(3.2 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Politika je sféra, oblast a rozhodování určité skupiny lidí, schopných, či neschopných. Vysvětlil by nám to např. jeden z nejlepších politologů světa, Henry Kissinger.Po bitvě každý generál, po zvolení Zemana se někteří rychle dušovali, že volili Karla. Stejně tak autor článku. K čemu by nám byl šlechtic KAREL? V článku je uvedeno, že Zeman je nejhorším prezidentem od r. 1918? Chce autor článku říci, že např. Gottwald byl lepší prezident? Nebo že se Havel neobklopoval svými lidmi? Ovčáček lže, ale oni lžou i další, jiní a důležití. V této zemi se nenosí morálka a hrubost zde vítězí nad slušností. Žel, významný státní svátek 28.říjen doprovázejí trapné a nevhodné aféry, jakési vyústění demoralizace této malé země. Prezident TGM by se divil. Rok 2018 snad rozhodne.
Elena Valeriánová
Tento článek se mi vůbec nelíbí, stejně tak fotografie na karuselu Přejeme .... spíše ten popisek. Čekala bych fundovanejší článek a ne snůšku nějakých tvrzení. I když jsou třeba pravdivá. Nejsem příznivcem Miloše Zemana ani náhodou, i když jsem ho volila, volila jsem v té chvíli pro mě menší zlo. A dosud nejsem přesvědčena, že by kníže byl lepším prezidentem. Spíše by to bylo nastejno.
Soňa Prachfeldová
Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta, ale i lepší parlament, placené fundované politiky, ne jen tlučhuby, abychom se konečně hnuli z místa a nežili jen z podstaty, která se tenčí a tenčí a ...
Květoslava HOUDKOVÁ
Senior na Hradě a "brblající" senioři v podhradí - myslím, že už by se o budoucnost měly starat další generace. Příštích voleb se buďto nezúčastním, nebo bude můj hlas vždy neplatný. Kandidáti mne nezajímají - budoucímu životu překážet nechci - ten svůj už doklepu i bez voleb.
Jiří Hudeček
Čekal bych od redakce fundovanější článek. Toto je vše povídala bába bábě. "Když Rusko napadlo vojensky Ukrajinu...", prosím Vás kde jste to vzal pane Raško? A Havel toho alkoholu vypil daleko více a navíc podváděl manželky. Myslím si , že je to vyložené manipulování lidí.
Libuše Křapová
Druhého kola rezidentských voleb jsem se nezúčastnila, můj kandidát nepostoupil a s těch dvou jsem si nedokázala vybrat. Když vyhrál M. Zeman, říkala jsem si, že to asi to lepší zlo. Není. Souhlasím s tím, že horšího presidenta jsme ještě neměli. Nevím, jestli by byl K. Schwarzeberg lepším prezidentem, to se už nedozvíme. Ale taky nevím, jestli v těch příštích volbách budeme mít vůbec nějakého kvalitního kandidáta.
Danuše Onderková
Souhlasím, naše republika by si konečně opravdu zasloužila někoho pořádného, i když si také myslím, že Schwarzenberg by nebyl o moc lepší.
Hana Šimková
Všechno je pravda, ale je u nás vůbec člověk, který by mohl být prezidentem ? Je to jeden kašpar vedle druhého a žádné opravdové osobnosti. Asi vymřely.
Jarmila Fialová
Karel Schwarzenberg by nebyl o moc lepší.
ivana kosťunová
Česká republika si také zaslouží lepší politickou reprezentaci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden

V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.