Margot úly
FOTO: autorka

Margot úly

18. 12. 2017

Na přípravu úlů budeme potřebovat:

Margot čokoládu 3 kusy
Mletý cukr 5 dkg
Piškoty 40 kusů
Máslo 10 dkg
Vanilkový cukr 1 balíček
Rum nebo slivovici
Formičku na úly

POSTUP:
Vychlazenou Margot čokoládu si na struhadle nastrouháme do mísy. Piškoty pomeleme nebo nastouháme, přidáme mletý cukr, vanilkový cukr, nahřáté máslo a stopečku rumu nebo slivovice. Vše ručně promícháme a vypracujeme váleček, který zabalíme do igelitu a dáme aspoň  na 3 hodiny do lednice. Pak si formičku na úly trochu vysypeme mletým cukrem, namačkáme trochu těsta, uděláme vařečkou důlek a vyklopíme. Pak naplníme krémem, já plním Nutellou, a nalepíme na piškot.

Kdo neznáte, vyzkoušejte, nejenom, že je to rychlé, ale i moc dobré.

Z archivu - náš portál obsahuje více než 8 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Recept určitě dobrý, mám už hotovo, ale z Margotky jsem dělávala buchtu a ta byla taky moc dobrá. Dobrou chuť.
Marie Ženatová
Ano, vosí hnízda jsem dělávala dříve často, mám trochu podobný recept, toto cukroví je skutečně moc rychlé a velice chutné, díky za hezké obrázky
Jitka Chodorová
Margot úly, u nás tomu říkáme vosí hnízda, a znám nejméně dva druhy, které dělám už více jak 40let, jsou u nás velmi oblíbeným vánočním cukrovím. Díky Růženko za tvůj recept, který je jistě velmi oblíbený.
Zuzana Pivcová
Od pohledu jsou krásné. A kdyby mi někdo nabídl aspoň ochutnat, ani bych se nezlobila!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

21%