Libor Farský
27.1.2017 08:58
Jituško, jsem bez nápadu.
Jana Baloušková
19.1.2017 17:23
Drobní práci jsou decimováni strakami, prý plení jejich vajíčka. Straky jsou přemnoženy, nemají, hlavně ve městech, nepřátele.
Marie Novotná
18.1.2017 18:40
U nás je většina vrabců.Ale sýkorka koňadra,občas i modřinka na krmítko zavítají.Nezdá se mi,že ubývají.A poštolky,krahujec,ale i straky-a těch tu je stále víc-jsou stále drzejší a nalítají i do zahrady a dvorka.V krmítku jim nejvíce chutná slunečnice-letos už sezobali druhé kilo-a lojové koule nepočítám.
Jitka Havlová
18.1.2017 17:38
Děkuji za ohlasy. Také mě teď napadlo, že ty lojové koule, které jsou teď pod krmítkem, jsme kupovali jinde než ty, které na fotce zobe strakapoud. A když jsem šla dneska k mamce, na jedné zahradě na kompostě byli čtyři kosi - možná to byli ti naši, jen holt nejsou jenom naši, ale obecní a krmí se po celé vesnici. Tak to mě trochu uklidnilo. A vám, kteří jste se ozvali, že taky krmíte, za všechny ptáčky DÍKY.
Alena Vávrová
18.1.2017 11:00
Bohužel musím napsat, že jsem letos také zaznamenala úbytek ptačích hostů na krmítku. Domáci kosi, hrdlička a pár sýkorek, jednou červenka... jindy celá hejna dalších. A letos zakoupené lojové koule jim nechutnají, ani drobnější zob pro malé zpěvné ptáčky. Takže jsem krmítko vymetla a krmím také jen slunečnicí a kosákům přidávám jablko, mrkev.
Hana Rypáčková
18.1.2017 10:02
Doufám, že to nebude ptačí chřipkou, u nás je už blízko za Vodňany. Zatím na řece nic smutného..U domu mi na krmítko chodí různí, ale také méně. Stáhli se sem poštolky a už jsem byla svědkem boje , ptáčci křičí, pomáhají si navzájem a spasí se jen v hustém křoví...Myši běhají pod sněhem a poštolky hladoví.
Eva Balúchová
18.1.2017 09:46
I když u nás řádí ptačí chřipka,ptáčků na krmítku je dost.Zrovna dnes u snídaně jsem pozorovala sýkorky a krásného Červenáčka.Nevím co je to za druh,ale tak mu říkal manžel.A včera přiletělo malé hejno takových malých krásných šedých ptáčků.Budu muset asi vyhledat atlas ptáčků.
Karel Kafka
18.1.2017 09:32
Jak kde,za těchto mrazů krmí i jiní,ptáci se rozptylují.
K.
Zuzana Pivcová
18.1.2017 09:01
Je to zvláštní. Moc tomu nerozumím, ale asi v tom bude hrát roli větší či menší zima. Když byl náš archiv ještě v Praze na Invalidovně, tak třeba zvonci přilétali jen ve velkých mrazech, jinak byli někde jinde.
Jarmila Komberec Jakubcová
18.1.2017 08:50
U mně na zahradě máme ptáčk hodně, pravidelně je celá rodina krmíme. Máme 3 krmítka a sypu jim většinou slunečnici a pak kupuji lojové koule.Slunečnici jsem jim dokonce kupovala v Německu. Je tam lacinější ale kvalitnější.Němci na mně koukali nešlo jim do hlavy co ti Češi jsou schopni kupovat.Omylem jsem dala 4 v. ale chtěla jsem dát 5.