Jaroslava Zárubová
6.10.2012 20:48
Paní Růženko,zdravím! Dnes jsem přinesla ze zahrady(skleníku) opět další"kilíčko"oblíbených rajčat a nejméně, pokud to nezmrzne,
3kg ještě přinesu.Miluji je na všechny způsoby- čerstvá, lečo,různé pomazánky, protlaky...Už teď se moc těším na příští rok na další velkou úrodu.Děkuji za recept na směs, který jste uveřejnila,vyzkouším ho.Jájina
Zdenka Hillová
4.9.2012 12:59
krásná úroda jsi šikulka rajčata mám ráda i papriky jím je každý den jedla bych je ke všemu ,kupuji je celý rok ,ale bohužel v hyprmarketech jinak na trhu v létě diky za fotečky Zdenka
Hana Práglová
22.8.2012 21:30
Růženko,jaksi mě ani nepřekvapuje,že ve tvém úrodném kraji máš tak nádhernou úrodu.Přeji,ale tak trošku i závidím.Nám padají i zimní jablka,hrušky napadli sršni,broskev i přes veškerou snahu o zalévání schne,listí na stromech vadne.Švestky se tváří,že jsou zralé,nečervivé padají,ostružiny zasychají....zkrátka-o letošní úrodě jsme si chtěli necht taspoň zdát.Ale nedaří se ani pořádně usnout.Takže se kocháme nádhernými příspěvky.Díky,
Jitka Chodorová
13.8.2012 19:10
Růženko,moc děkuji,je to trochu jiné,to moje se vše semlelo za studena a pak vařilo nějakou dobu s přísadami,ale to vůbec nevadí,já můžu zkusit toto vaše,však už si nějak poradím,ještě jednou vám děkuji!!!
Růžena Antlová
13.8.2012 18:17
Recept znám, dělávám směs pod maso nebo na špagety.1kg rajčat1kg paprik1kg cibule2 kusy kozích pálivých rohů.Nové koření , lžičku mleté papriky, olej, pár zrnek hřebíčku, sůl, olej, ocet asi půl hrníčku,cukr dle chuti, trochu kečupu a jeden malý rajský protlak.Na olej dát cibulku, pak nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata . Dusíme pomalu, nepodléváme, pak přidáme ostatní suroviny a dusíme do změknutí. Horké dáme do sklenic, uzavřeme víčkem a na chvíli převrátíme dnem vzhůru. Moc dobré je, když rostou houby je nakrájené podusit na cibulce a pak přidat vše ostatní. Z rajčat a paprik je také výborná pomazánka na topinky nebo chléb s máslem, postup je stejný, jen se přidá k rajčatům a paprikám nakrájená cuketa, pálivá paprika a po uvaření se vše rozmixuje pak znovu chvilku povaří a horké plní do sklenic.Tahle směs je výborná také na špagety.
Jitka Chodorová
13.8.2012 17:24
Růženko,úroda je opravdu ukázková a věřím,že i to,co z toho uděláte,kdysi jsem dělala takovou přílohu k masu,rajčata,papriky,cibule po kile,pak olej, sůl a nějaké koření,neděláte to náhodou? Já ten recept ztratila.
Jarmila Peerová
13.8.2012 13:27
Se zalíbeným jsem " okoukla " Vaši úrodu.Je to prostě nádhera.Také gratuluji a přeji dobrou chuť.
Věra Sehnalová
13.8.2012 10:02
Gratuluji k hezké úrodě. Také jich máme každý rok spoustu. Vařím z nich pyré na těstoviny a omáčky a spoustu jiných jídel.