FOTO: autorka
Sněhové vzpomínky
30. 1. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
30.1.2017 18:05
To je moc hezké vyprávění. Také si pamatuji, jaké u nás v Podkrkonoší byly zimy, i když na malém městě to přece jen bylo trochu mírnější. Ale je fakt, že jsme byli na venkovní i na bytovou zimu zvyklí. Za závěrečné přání děkuji a snažím se ho posílat dál.
Naděžda Špásová
30.1.2017 17:35
Maruško, krásně jste to napsala. Přesně v tom období, které uvádíte, jsem se narodila. Taky jsem z vesnice, i když spíš ze severozápadu, vlastně z pohraničí. Pamatuju zimy, které popisujete. Prostě, když byla zima, tak byla opravdu zima. Trávily jsme jako děti čas na saních, nebo na rybníku. Obdivuji vaší paměť.
Jana Šenbergerová
30.1.2017 16:58
Moc pěkně sepsané vzpomínky. Mrazilo mě, slyšela jsem rolničky a cítila vůni koní. Kéž to hezké přáníčko vyplní.
Libuše Křapová
30.1.2017 15:53
Maruško, krásná vzpomínka na dětství, čistý sníh a dobré duše :-) Ať se všechno to hezké v tomto roce dostane i tobě :-)
Anna Čípová
30.1.2017 15:42
Maruško, moc pěkné vzpomínání. A ukázka hanáckého nářečí je kouzelná. Já si pamatuji, že v naší vesnici /nyní je to už město/ byl cestář, který ručně rozhazoval na ujezděnou silnici škáru z hromad, které byly připraveny podél silnice. Děkuji za tvé vzpomínky, které mne vrátily do dětství, do rodného kraje a na statek k babičce a dědečkovi. A přáníčko na konci je moc milé. Díky a ještě jednou díky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA