KAKAOVÝ DORT
Těsto:
4 vejce
4 lžíce horké vody
Diafan (asi 60 kapek) případně jiné sladidlo dle vašich zkušeností
150 g polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku
2 velká jablka
tuk a mouka na formu
dia meruňkový džem
dia čokoláda Dianella Classic
Postup
Žloutky dáme do misky, přidáme horkou vodu s rozpuštěným sladidlem a našleháme. Mouku prosejeme s práškem a kakaem. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do žloutkové směsi vmícháme moučnou směs s jablky a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme do vytřené a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Prochladlý dort vyklopíme, potřeme džemem, polijeme čokoládovou polevou a po zaschnutí popřípadě ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Nutriční hodnoty (1 ks vč. polevy)
energetická hodnota: 966 kJ
cukry: 31 g
tuky: 8,5 g
bílkoviny: 6 g
ŘEZY BANANA
Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
50 kapek sladidla Diafan, případně jiné sladidlo dle vašich zkušeností
3 tyčinky Dianella Banana
2 dcl šlehačky
½ hrnku oleje
Poleva:
1 ks čokolády Dianella Classic (hořká). Kousky čokolády rozehřejeme ve vodní lázni.
Postup:
Všechny ingredience smícháme v míse spolu s nastrouhanými tyčinkami a nalijeme na plech s pečicím papírem. Pečeme asi 25 minut. Po vychladnutí polijeme čokoládou Dianella Classic, případně posypeme kokosem.
Nutriční hodnoty (1 ks vč. polevy)
energetická hodnota: 450 kJ
sacharidy: 11,6 g
bílkoviny: 1,6 g
tuky: 5,9 g
Autor: pro Chocoland upekla paní Boháčková z Ostravy