Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
ivana kosťunová
25.2.2017 19:49
Omyl- hodiny ne, ale Dolní Žleb figuruje v povídce Mladý muž a bílá velryba, hlavní hrdina tam jezdil za rodičema a jezdil p ř í v o z e m !! Proto mě ten Dolní Žleb napadl. Původně bych tipovala Tisou. Promiň, napsala jsem to s těmi hodinami dost zmateně. Jinak dobrá hádanka :))
Ilona Erika Kolář
25.2.2017 19:09
Ano, je to tak Naďo. Mám velkou radost, že to uhodla i Helenka + Roman a Ivana. Věděla jsem, že pro mimoústečáky to bude docela těžké, i když těch přechodových stanic s Německem není zas tak moc. Houbařů tam jezdí v sezóně hejna, nejhorší je vyběhnout kopec nahoru. Po cyklostezce vůbec nejezdím, hrozí tam nebezpečí úrazu víc než po silnici. Jezdí tam velké skupiny lidí, dokonce tam pořádají zájezdy s autobusy, roztáhnou se po celé šířce a nedají se předjet. Jinak Ivano, abych se přiznala, o hodinách ve zmínce s Páralem nevím. Já jsem od něho nikdy nic nečetla.
Naděžda Špásová
25.2.2017 18:49
Tak já to vykecám. Je to Dolní Žleb na Děčínsku a už nějakou dobu se tam chystáme na houby. Mám pravdu?
Jana Šenbergerová
25.2.2017 11:52
Přestože je možné, že jsem tudy někdy jela, nevím. SpR?
ivana kosťunová
25.2.2017 11:10
Ty hodiny jsou nádherné. A název se vyskytuje i v jedné Páralově povídce ?
Helena Votíková
25.2.2017 11:06
Severočech napověděl ("sem jsem jezdil s mámou na houby") .... a mapa Google potvrdila, po druhém břehu jezdíme za kamarádkou Ivankou do Herrnskretschenu. Nádražíčko se jmenuje.... jsou to dvě slova a začíná na A B C D ... Ž :-) . Ilonko dobrý rébus. Snad jsme uhádli.
ivana kosťunová
25.2.2017 11:06
Při zmínce o horolezcích mě napadla T...á, ale ta silnici má. Mám ještě jeden nápad - jestli se název skládá ze dvou slov a vyskytuje se mezi Ústím a Děčínem, tak bych možná věděla...