Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
27.2.2017 20:20
Děkuji všem, kdo jste hádali a skutečně potvrzuji, že se jedná o nádraží v Uherském Brodě. Socha Černého Janka stojí ve výklenku radnice jako vzpomínka na obléhání kuruckými vojsky v 17. století. Podle pověsti mladík se začerněnou tváří zachránil, i když svou neopatrností, město. Prodávají se tam sošky Černého Janka jako suvenýry, ale stojí okolo 700 Kč, protože se jedná o originální ručně dělané figurky. V únoru roku 2015, bohužel, došlo k tragédii, když šílený střelec postřílel v restauraci osm lidí a pak i sebe. Mám radost, že jste se zapojili do hádání.:)
Alena Tollarová
27.2.2017 08:56
Já jsem tedy byla vedle jak ta jedle. Hledala jsem spíš podle nějaké železniční tragédie. O dřevěné soše, která rozezní zvon, jsem nikdy neslyšela, tak jsem se mrkla na UB až podle Nadiny odpovědi. A hele, ono to je ono ...
ivana kosťunová
27.2.2017 08:45
Už je to tak - Uherský Brod.
Elena Valeriánová
27.2.2017 06:33
Ach jo, "Díky Ilonko"
Elena Valeriánová
27.2.2017 06:31
Nádraží jsem nepoznala, ale podle nápovědi jsem na to přišla (díky internetu). Tragická událost roku 2015 mě přivedla na Uherský Brod. A na internetu jsem se dočetla o dřevěné soše na místní radnici. Přečtěte si pověst o jejím vzniku, Černý Janek si Vaši pozornost zaslouží. Díky Ikonkou.
Dagmar Jahnová
26.2.2017 21:45
Jasná zpráva , podle nápovědy to je Uherský Brod. Nebo se pletu?
Alena Vávrová
26.2.2017 21:06
Jj, je to pravda, je to tak ;-) jak leckdo dole naznačil, či píše. Mockrát jsem přes něj jela.
ivana kosťunová
26.2.2017 20:31
Ještě mě napadlo Valašské Meziříčí -mezi-řekami- a mají tam Sv. Floriána . Ale spíš budu zase za Neználka.
ivana kosťunová
26.2.2017 20:10
Železniční neštěstí ve Studénce- na to se pamatuji. Ale napovídající tvrdí, že Uherský Brod, tak nevím. Řeknu Studénka a vůbec mi to lehké nepřipadá.
Zuzana Pivcová
26.2.2017 19:55
Pro většinu je hádání možná jednoduché, ale já klasicky nevím. :-)
Načíst starší příspěvky