Také jsem se vydala za naše hranice do jiného středoevropského, alpského státu. V tomoto městečku končí všechny silnice, pokud chcete jet dále na jih, musíte jet buď vlakem nebo naložiit na tomto nádraží své auto do vlaku a asi za 15 minut vyjedete z tunelu. Po silnicích byste to objížděli několik hodin. Byla jsem tam několikrát na návštěvě u známých, v zimě i v létě. Nedávno bylo toto nádraží v televizi - v opakované Cestománii. I když je to i lyžařské středisko, nepatří k nejvýznamnějším v zemi.
FOTO: autorka
Poznáte toto nádraží?
17. 3. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
18.3.2017 10:56
Tak já to napíšu - je to Kandersteg, jak jste to správně uhodly. Hádat kostely je dobrý nápad.
Hana Rypáčková
18.3.2017 07:08
Co kdybychom třeba hádaly /chlapi stejně na nádraží nereagovali/ kostely v tuzemských městech a vesnicích? Aspoň bychom se navzájem poučily a kostely spíš fotíme?Jen mě to napadlo.
Ilona Erika Kolář
17.3.2017 16:00
Vím, které nádraží to je, protože vloni jsem přes něj jeli do Zermattu. Leží na trati soukromé společnosti BLS z Brigu do Spiezu. Je to takový docela zapadákov. Pochybuji, že to znají i ostatní. To je asi jako kdybych dala hádanku nějakého horského nádraží mezi Švýcarskem a Francií, jako třeba Le Trétien apod.
ivana kosťunová
17.3.2017 14:09
Takže Kaprun to taky není. Vážně, přimlouvám se za omezení pouze na Česká nádraží. Nač stavět laťku zbytečně vysoko ?
Jana Šenbergerová
17.3.2017 13:44
Také jezdíme vlakem málo i v Česku, ale to nám nebrání, abychom hledali. Nejde-li to v paměti, je spousta dalších možností, jak si zahrát na detektivy. A tak jsme díky napovězené Cestomanii vypátrali obec K-g. :-)
Jitka Hašková
17.3.2017 13:33
Nápověda - je to ve Švýcarsku, je to jediné takové nádraží ve Švýcarsku, kde se auta nakládají na vlak a cesta po silnici by trvala několik hodin. Začíná na K, jak už jedna účastnice odhalila. příští týden tady napíšu článek a doplním fotografiemi. Když se najdete na i-vysílání čt Cestománii o Švýcarsku, tam je nádraží uvedeno.
Elena Valeriánová
17.3.2017 13:21
Raději než tuto hádanku, bych uvítala reportáž a nebo cestopis z tohoto jistě hezkého místa. Podle "nápovědí" v článku bych to hledala asi nekonečně dlouho.
ivana kosťunová
17.3.2017 11:47
Tak mě dělá problém uhodnout i česká nádraží. V cizině se vůbec nechytám, i když tady tuším - nestalo se tam před lety nějaké neštěstí ?
Hana Rypáčková
17.3.2017 11:11
Tasch to asi nebude....Taky nevnímám nádraží, ale jen tam jsem to zažila .U Máti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu