Přátelství nezná hranic
FOTO: autorka

Přátelství nezná hranic

28. 3. 2017

Zde na ičku jsem našla kamarádku, s kterou jsme si padly doslova do oka. Jana Drobňáková je ze Slovenska, ze Staré Ĺubovně. V krátké době se z nás staly dobré kamarádky, které si mají o čem povídat, i 2x týdně přes Skype.

Jelikož Jana má potíže s cestováním a nemůže na naše srazy ze zdravotních důvodů, slíbila jsem, že se za ní určitě přijedu podívat, ale nevím, kdy to bude. Zmínila jsem se o tom Majce Seitlové, která velmi ráda cestuje a má s cestováním po Slovensku zkušenosti. Tak jsme se na cestě domluvily, Majka vyhledala spojení, pomohla s jízdenkou a naplánovala i návštěvu Tater, kde já jsem nikdy nebyla.

V pátek brzy ráno jsme vyjely z Ostravska a v poledne už nás čekala Stará Lubovňa. Je to menší pěkné město, prošly jsme si náměstí, nafotily pár snímků a podle adresy zamířily k Janě. Ta nás radostně přivítala a už jsme si povídaly, smály se a byly jsme všechny tři naráz jako staré známé. Moc se nám u Jany líbilo a bylo vidět, že i ona byla naší návštěvou potěšena. Spát jsme šly dosti pozdě, bylo stále o čem povídat.

Ráno jsme se rozloučily a odjely osobáčkem do Popradu a dále do Starého Smokovce. Majka mě zde provedla a lanovkou jsme přejely na Hrebienok. Ve dvou halách jsou zde ledové sochy, které jsou opravdu nádherné. V jednom je Ladový dóm, kde je z ledu oltář mistra Pavla, který je v Levoči. Viz foto. Každou neděli se zde konají koncerty a také svatby. Před odjezdem jsme si prošly i Poprad. K večeru jsme odjely rychlíkem domů. Využila jsem bezplatné cestování. Byl to moc krásně strávený čas.

Chtěly bychom všechny tři poděkovat, že i60 existuje, pomohlo k novému mezinárodnímu přátelství.

Dana Onderková, Marie Seitlová a Jana Drobňáková.

výlet
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Drobňáková
Bolo to milé a krásne osobné stretnutie. Je dobré mať viac priateľov. A je to vďaka i60! Ináč by sme o sebe ťažko vedeli. Ešte raz vďaka Majka a Danuška. Verím, že to nebolo zároveň posledné stretnutie.
Marcela Broumová
Milá mezinárodní děvčata, díky za Vaše setkání, výlet, fotky a podělení se s námi. Nádhera.
Marie Ženatová
Děkuji za Vaše nádherné fotografie a všem třem přeji pohodové, spokojené a šťastné dny i nadále...
Marie Seitlová
Ano bylo to moc krásné setkání, které bude pokračovat a jsem ráda, že se Vám povídání i fotky Danky líbí. A Tatry s Ledovým dómem byl bonus, který jsme si s cestou dopřály.
Hana Rypáčková
Ráda jsem Janu poznala a podívala se s vámi zase i do Tater. Stačí malý impuls a vzpomínky se rozjedou. Moc vám všem to přátelství sluší.
Lidmila Nejedlá
Přátelství na íčku jen kvete a to je velmi pozitivní. Zdravím na Slovensko.
Anna Čípová
Danko, krásné povídání i fotografie. Ale asi nejkrásnější bylo osobní setkání.
Zdenka Jírová
Přátelství je moc hezká věc. Fandím vám.
Helenka Vambleki
Krásné fotky a díky íčku i pěkné poznání virtuálních přátel.
Jaroslava Handlová
Být ve správnou chvíli na správném místě a ještě k tomu s přáteli, to je ta nejlepší kombinace. Ten oltář znám jen pravý, v ledové podobě ne. Škoda, že ta ledová krása nevydrží věčně. Danko, krásně jsi to nafotila, zde nám to neroztaje!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%