Poslední březnovou neděli moje dcera navrhla, že bychom si mohli všichni udělat výlet na pomezí kraje Vysočina do maličké obce Chlébská a odtud se jít podívat na bohatě rozkvetlé bledule jarní a celé nádherné okolí.
Jeden vnuk prohlásil, že nepojede, tak bylo místo v autíčku i pro mne, což jsem velmi přivítala - neboť o této lokalitě jsem už hodně slyšela od svých některých známých...
Neděle byla prozářená sluníčkem, tak jsem vzala do batůžku jen vodu a mohli jsme vyjet.
Přírodní rezervace - Údolí Chlébského potoka - bylo vyhlášeno přírodní rezervací již v roce 1953 na rozloze 4,29 ha, v současnosti zaujímá rozlohu celkem 7,22.
Staré lesní porosty mají ve stromech mnoho dutin, které jsou významné i pro mnoho druhů ptáků.
A už dnes dost slov...
Teď už Vás všechny jen chci co nejsrdečněji pozvat se podívat na tento vzácný symbol jarní přírody - ten krásný koutek naší země mi zde připomínal přímo neposkvrněnou Boží přírodu a její zázrak - také četní návštěvníci se zde skutečně pohybují jen a jen s velikou pokorou a obdivem ke sněhobílé nádheře.