Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
9.4.2017 16:11
Všem, kdo jste hádali, gratuluji, poněvadž jste se všichni dopracovali k Velkému Březnu. Velké Březno je malá stanice, kde jsem dříve sloužila, proto mám k tomuto nádraží osobní vztah. Dodnes se všichni scházíme. Zámek ve Velkém Březně dal postavit hrabě K. Chotek, nejvyšší purkrabí Českého královstsví a z rodiny Chotků pocházela i Žofie Chotková, manželka Františka Ferdinada d´Este, která byla s tím zavražděna v Sarajevu r. 1914. Na zámku se oddává, konají se tam koncerty, ale sál je dost malý, je to spíš takové komorní prostředí. Ve Velkém Březně je pivovar, kde se pravidelně konají exkurze jezdí tam hojně i Němci. Je tam i Loupežnická jeskyně a hlavně tam vede trať do Zubrnic, kde se nachází železniční muzeum a skanzen. Je provozována jezdí jen od dubna do října o víkendech, ale výlet stojí za to. :)
Alena Tollarová
8.4.2017 22:14
Rod Chotků.
Soňa Prachfeldová
8.4.2017 21:21
Také jsem uhádla - konečně
Věra Lišková
8.4.2017 12:01
Konečně, díky nápovědě, jsem našla.
Helenka Vambleki
8.4.2017 11:45
Vím, asi už jdeme trochu pozdě, už je dubno :-) a trochu se bojím, mají tam loupežníka v puklinové jeskyni :-)
Věra Lišková
8.4.2017 11:02
Hledám marně.
Jana Šenbergerová
8.4.2017 10:58
Stihla jsem si prohlédnout i půvabný zámeček. Trávit tam důchod se služebnictvem, to musela být paráda. :-)
Jana Šenbergerová
8.4.2017 10:51
Další nádraží, kterým jsem mohla projíždět, ale nepamatuji si to. Mě navedla T3. Mám pocit, že s nádražími je to podobné jako s lidmi. mohou nám přirůst k srdci, i když příliš krásy nepoberou. Důležité je očím neviditelné. :-)
Naděžda Špásová
8.4.2017 10:26
Ilono, už jsem doma. Kdysi jsme tam z práce jako brigáda jezdili na sena a skončili jsme v Tivo.. . Na zámku a v zahradě jsme se byli s mužem podívat no a o pivu nemusím ani mluvit. Oni jsou vlastně dvě. O tom historickém vláčku mám článek. Tam jsme byli loni. :-)
Hana Rypáčková
8.4.2017 09:50
Vím a napsala jsem to do minulé hádanky.jsem na telefonu totiź. Ale znám to .
Načíst starší příspěvky