Senioři, máte mezi přáteli mladé lidi? Je to důležité!
Ilustrační foto: ingimage.com

Senioři, máte mezi přáteli mladé lidi? Je to důležité!

20. 4. 2017

Položme si tuto otázku: Kolik let je našim nejbližším přátelům? Odpověď je jasná: Stejně jako nám, případně o něco méně nebo více. Ale proč mezi nimi není třeba pětadvacetilá slečna nebo třicetiletý muž?

přátelství
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Být v kontaktu s mnohem mladšími lidmi mi nečiní problém.Celý můj profesní život tím byl poznamenán.A tak není divu,že se teď mezi mými přáteli ,či kamarády objevují i příslušníci mladších generací. Vždy s údivem zjišťuji,jak jsme si blízcí a kolik si toho máme co povědět.Ve vztahu s mladými se prostě mládne. mm
Dana Hošková
Mám přátele mezi mladými lidmi a pokud nás spojuje společný zájem, věkové rozdíly jdou do pozadí.
Naděžda Špásová
Ano, mám a je to príma. Jsou to bývalé kolegyně.
Soňa Prachfeldová
Mám , je to o společných zájmech, koníčcích a to dokáže sblížit lidi různého věku. Ještě z pracovní doby se ke mě hlásí mladí lidé, s kterými jsem pracovala na různých projektech a je tam oboustranný zájem a respekt. A mám také kamarádku o generaci starší a je úžasná.
Květoslava HOUDKOVÁ
Dodatek: Muž na obrázku je podobný mému synovi - v jeho mladším věku (porovnala jsem s fotkou, kterou mám.)
Květoslava HOUDKOVÁ
Protože v Kostelci žijí rodiny mých dvou dětí (s mnoha svými přáteli) a 4 již dospělá vnoučata se spoustou kamarádů, tak s mnohými se potkávám, popovídáme si, pochytím novoty moderní doby atd. - je to takové mezigenerační a fajn.
Jana Šenbergerová
Vždyky jsem se přátelila i s lidmi mnohem staršími, než jsem byla sama, proto dnes nemám žádný problém přátelit se s mnohem mladšími, než jsem já. Je to především o podobných nebo stejných zájmech. Moc mě zasáhla smrt mé čtyřicetileté kamarádky, se kterou jsme podnikaly túry po vlastech českých i moravských. Mou kamarádkou je i spolužačka a kamarádka mé mladší dcery. Máme si o čem povídat, i nejednu lahvinku už jsme spolu vypily, či si vypomohly.
Eva Palme
Samozřejmě mám. Přátelství není o věku, ale o vzájemné sympatii, podobných názorech, zájmech, výpomoci . . apod.
Zuzana Pivcová
Když jsem ještě pracovala v archivu, tak v závěru byli všichni mladší než já. Nejméně o 1 rok, nejvíce asi o 40. V současné době mi lidé tak od 45 výše připadají projevem a zájmy skoro jako vrstevníci. Jsou už zralí a mají zkušenosti různého druhu. A co se týče aktivit, tak se nějak moc nelišíme. Hůře snáším některé skutečné vrstevníky, kteří se baví o neduzích a medikamentech, stěžují na režim a společnost jako takovou a celkově jsou už hrozně usedlí a skleslí. Takovou společnost nevyhledávám.
Mirek Hahn
Tedy...., to tak úplně jednoznačně nevnímám. Trendu, hledat si mladší kamarády, nepodléhám. Spíš se snažím diverzifikovat přátele a známé podle zájmů a zaměření. Když se setkávám s lidmi z různých oborů, různých životních stylů a různých povah..., dostává se mi informací a zkušeností ze širokého spektra. A specielně hodnotový rejstřík mne spojuje spíše s vrstevníky. Netoužím příliš trávit večer posloucháním monologu, někoho v produktivním věku, o hyperaktivitách vedoucích k postupu na vyšší pracovní pozice. Uvědomuji si to vzdalování generací ale raději vycházím ze své bubliny za širokým a různorodým okruhem přátel svojí generace.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%