Tento kostel je v bývalém malém městě, které patří od roku 1974 k Praze. Je na kopci nad řekou, vlastně uprostřed obce, kde je pohromadě kostel, úřad městské části, školy - základní i gymnázium, starý a nový hřbitov. Pod kostelem jsou zrádné proudy, sem tam se tam někdo neznalý utopí. Od kostela vede lávka přes řeku pro pěší. Před tím, než postavili lávku tak asi o 100 m níže po proudu byl přívoz pro pěší i pro auta v mělčí části řeky, která se původně jmenovala jinak. Kostel byl založen ve 13. století, později byl barokně přestavěn. Městská část je průmyslová, bývala hodně zaprášená.
Foto: autorka
Kde je tento kostel?
5. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Hašková
6.5.2017 10:09
Všichni poznali - je to Radotín, cementárna bývala poblíž nádraží, za šraňkami, které jsou u restaurace U Portlandu. Také je známá továrna Janka, kde se vyráběli lokomotivy.
Marie Bartošová
5.5.2017 17:19
Na znaku městské části je dole modrá voda - brod, u kterého městečko vzniklo. Z vody vystupuje stříbrná hradba s cimbuřím. Nad zdí je v červeném poli ozubené kolo - znázorňuje místní průmysl.
Naděžda Špásová
5.5.2017 14:47
Už vím, než jsme odešli s mužem z Prahy, tak jsme si tam chtěli koupit dům.
Jitka Hašková
5.5.2017 14:11
Teď už se moc nepráší, to v roce 1950, to se každý musel vykartáčovat, hned jak přišel domů a raději chodit v brýlích, protože jinak byly oči plané prachu.
Mirek Hahn
5.5.2017 09:55
Ahááá..., mám to. Trochu jsem nejdřív zabloudil, jsem si myslel, že když se tam práší..., tak to bude Suchdol :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu