Troja 7.5.2017
Foto: autorka

Troja 7.5.2017

11. 5. 2017

Nakonec jsme se sešly s Helenou jenom dvě a její vnouček Matýsek. Myslím, že to byla škoda pro ostatní, počasí nám přálo, nebylo vedro a sluníčko na nás vykukovalo a odpoledne nás hezky hřálo při poslechu koncertu.

Napřed jsme se sešli v Troji za lávkou u vchodu od zahrad zámku. Já na parníky moc nejsem, raději jsem jela MHD. Helena s Matýskem museli kvůli maratonu jít pěšky od Metra na Náměstí Republiky až ke kotvišti u Čechova mostu. Kotviště v Troji je u Císařského ostrova a k zámku, zoo a botanické zahradě se musí ještě přejít lávka. Tak jsme se tam setkali a poznali - bylo to naše první setkání. Raději jsme prošli zámeckou zahradou - bylo to příjemnější než přes parkoviště aut. Pohodlnou procházkou jsme došli k Fata Morganě, kde je ještě výstava motýlů. Sice byla před vchodem fronta, ale netrvalo to dlouho a dostali jsme se dovnitř - do království tropických rostlin a motýlů. Pilně jsme fotily květiny i motýly.

Po dobrém obědě v restauraci U Lišků jsme se vydali do Trojského zámku, který je úžasně zrestaurován. Nadherný hlavní sál a fresky ve všech místnostech. Také jsme viděli video s panoramatickými obrázky zámku a okolí a podařilo se některé vyfotit. Potom jsme se ve slunci prošli po zahradě, prohlédli si všechny fontány - byly v provozu. Nakonec jsme si poslechli koncert na nádvoří zámku z děl Mozarta, Myslivečka a Vivaldiho v podání flétny, fagotu a klarinetu. Mates strávil koncert u fontány a pozoroval vodoměrky. Doma se potom chlubil, že viděl plavat pavouky a byl to pro něj nejzajímavější zážitek z celého dne.

Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Pěkné setkání doplněné fotkami.
Jana Šenbergerová
Další z míst, která jsme ještě nenavštívili. Díky za spoustu fotek.
Zdenka Jírová
Hezké fotky. já se s dcerou předloni také vypravila do Tróje na výstavu motýlů. Bylo neskonalé vedro, parkovaly jsme u ZOO, což je nahoru pěkný kopec. Na výstavu fronta , kterou zřízenec odhadl na 3 hodiny. Tak jsme to musela vzdát, to bych nevydržela. Zámek se opravoval, tak jsme po procházce v bludišti zavítali i s vnoučkem do cukrárny na zmrzlinu, abychom z toho výletu alespoň něco měli.
Eva Mužíková
Někdy je méně i více..Dík za spoustu fotek.
Hana Rypáčková
Hezké setkání a bylo co fotit...
Marie Ženatová
Díky moc za přiblížení tohoto zajímavého místa a za nádherné fotečky...
Zuzana Pivcová
Absolvovali jsme tuto trasu parníkem asi před 3 roky, bylo to v létě a moc krásný den. Je pravda, že k zámku to bylo od kotviště ještě docela daleko. Trojský zámek se mi také moc líbí, zvenčí i vevnitř. Je to takové idylické místo a spolu s botanickou a zoologickou zahradou v blízkosti představuje výletní cíl tisíců návštěvníků. Jako bych tam byla s vámi.
Helenka Vambleki
Pěkně a přesně jsi to, Jitko, popsala a krásně vyfotila. Užily jsme si spolu krásnou neděli!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%