Bitva o ovladač
ilustrační foto: pixabay.com

Bitva o ovladač

28. 6. 2017

Moje soukromá permanentní banální válka jako reakce na článek "Hádáte se kvůli banalitám?" z 23. června.

Nerada se hádám. Potřebuji, aby mě životem provázela pohoda. Někdy ustoupím, někdy i přiznám chybu a někdy si myslím tiše své. Vím, že to není nic hrdinského, ale toto „pokrytectví“ mi přináší užitek v podobě klidu a míru. Dokonce i politické debaty a různá historická podsouvání beru stylem – no, každý má právo na svůj názor.

Je však jedna věc, kdy se ze mě stává rozzuřená lvice. A to je rodinná bitva o televizní ovladač. Kdo drží ovladač v ruce, je král. Nejde o to, že se s manželem neshodnu na sledovaném kanálu (většinou stejně máme podobný vkus), ale o to, že nemohu přepnout program na vteřinu přesně, kdy chci já. Pokud se totiž nestanu vítězem bitvy, musím na přepnutí čekat třeba i dvacet vteřin, než zmizí ta krásná baba z reklamy. Nebo naopak, je mi přepnuto o deset vteřin dříve a já nevím, jak to dopadne s tím lehce roztíratelným sýrem. Žezlo v ruce třímá pochopitelně ten, kdo přijde k televizi dříve. Proto nesnáším větu „miláčku, půjč mi ten ovladač“. V tu chvíli mám do miláčka tak daleko, jako Švejk do Budějovic. Jen ta situace není tak úsměvná, i když se obě týkají boje. Brunátním, chvěji se a mozek tvrdošíjně říká – nedám a nedám. Ve chvílích, kdy končím v poli poražených, musím přes norské romantické fjordy trpět teletext. A aby mi bylo dokázáno, že lze v tomto případě nastolit kompromis, teletext je jen podsvícený. Výsledkem není očekávané, že vidíme oba své, ale nevidíme ani jeden nic. Dobrovolně se v této válce nikdo nikdy nevzdává. Musím proto čekat, až se z gauče ozve pravidelné oddychování a pochrupávání, vstát a tiše jít odebrat ovladač z bezvládných rukou. Přesto se vždycky ozve: „Co blbneš, já se koukám.“

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Té bitvě se může říkat MÍRUMILOVNÁ.
Věra Lišková
Pěkně a vtipně napsané....:-)
Zuzana Pivcová
Je to pojato trefně a vtipně. Já se naštěstí s nikým hádat nemusím a dálkový ovladač stejně i tak odpočívá v pokoji.
Oldřich Čepelka
Chápu, ale myslel jsem, že je možné koupit více ovladačů k jednomu přístroji. To by byla legrace, jak by oba diváci vystřelovali jak z kulometu své vlastní programy na jednu obrazovku. Takže to asi nejde :-(
Mirek Hahn
Trefné.... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%