Ráda vařím, ale žiji už nějakou dobu sama, a tak vařím jen pro sebe. Ze začátku jsem se snažila zkrátit dobu vaření na minimum - takže rychlovky a nebo aspoň 3 porce do mražáku. Postupně jsem začala experimentovat ( pod vlivem pořadů v TV), až z toho byla vášeň pro vše nové. Takže jsem koupila potravinu - hlavně zeleninu, nebo přísadu, o které jsem nic nevěděla. Doma potom na internetu hledala, co s tím, a zkoušela,nebo vymýšlela recepty.
Dosti vážně jsem uvažovala o farmářských bedýnkách, kde mne lákalo hlavně to, že dostanu suroviny bez předchozí domluvy - takže překvapení, a teď si s tím poraď :-)) Ale bedýnky jsou pro jednoho moc a nenašla jsem pro to parťačku. A teď mne oslovila tahle soutěž. Vlastně nejde o ceny , ale o tu výzvu. Každý den si najdu na internetu gastronomický úkol a musím ho splnit. Splnění prokázat zveřejněnou fotkou.
Dnes jsem to měla relativně lehké. Úkolem bylo uvařit jídlo, v němž některá surovina byla nakrájená na kostičky a ty byly i ve finální podobě jídla vidět. Vždy je tam jsou i tipy na několik jídel a mně se hodil zrovna hráškový krém, protože jsem ho měla k večeří naplánovaný.
Pro zájemce uvádím recept:
Mražený hrášek jsem uvařila (asi 4 min) v kuřecím vývaru, rozmixovala s dvěma lístky čerstvé máty, přidala zakysanou smetanu a dosolila. Původně jsem chtěla posypat kostičkami osmaženého chleba, ale protože jsem - ze zvědavosti koupila sýr Hallouni, použila jsem ho - je to dobrota!!
Tak držte palce zítra, dám vědět, co bude dál.