Oslovila mne  "Velká výzva Kuchařky pro dceru"
Foto: autorka

Oslovila mne "Velká výzva Kuchařky pro dceru"

5. 7. 2017

Ráda vařím, ale žiji už nějakou dobu sama, a tak vařím jen pro sebe. Ze začátku jsem se snažila zkrátit dobu vaření na minimum - takže rychlovky a nebo aspoň 3 porce do mražáku. Postupně jsem začala experimentovat ( pod vlivem pořadů v TV), až z toho byla vášeň pro vše nové. Takže jsem koupila potravinu - hlavně zeleninu, nebo přísadu, o které jsem nic nevěděla. Doma potom na internetu hledala, co s tím, a zkoušela,nebo vymýšlela recepty.

Dosti vážně jsem uvažovala o farmářských bedýnkách, kde mne lákalo hlavně to, že dostanu suroviny bez předchozí domluvy - takže překvapení, a teď si s tím poraď :-))  Ale bedýnky jsou pro jednoho moc a nenašla jsem pro to  parťačku. A teď mne oslovila tahle soutěž. Vlastně nejde o ceny ,  ale o tu výzvu. Každý den si najdu na internetu gastronomický úkol a musím ho splnit. Splnění prokázat zveřejněnou fotkou.    

Dnes jsem to měla relativně lehké. Úkolem bylo uvařit jídlo, v němž některá surovina byla nakrájená na kostičky a ty byly i ve finální podobě jídla vidět. Vždy je tam jsou i tipy na několik jídel a mně se hodil zrovna hráškový krém, protože jsem ho měla k večeří naplánovaný.

Pro zájemce uvádím recept:

Mražený hrášek jsem uvařila (asi 4 min) v kuřecím vývaru, rozmixovala s dvěma lístky čerstvé máty, přidala zakysanou smetanu a dosolila. Původně jsem chtěla posypat kostičkami osmaženého chleba, ale protože jsem - ze zvědavosti koupila sýr Hallouni, použila jsem ho - je to dobrota!!

Tak držte palce zítra, dám vědět, co bude dál.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Eli, dívám se, nebyl ten vzkaz adresován mně? Opravdu nové paní Zuzaně podobného příjmení??
Elena Valeriánová
Už jsem si to našla :-)
Elena Valeriánová
Zuzko, příjemně jsi mě překvapila. To bych do Tebe neřekla, že Tě zaujme gastro soutěž. Hrášek i mátu mám čerstvé na zahradě, jen ten sýr Hallouni jsem u nás nikde neviděla. Ale znám ho právě z pořadů o vaření. Těším se na další a prozradíš nám, kde bychom se mohli i my další kuchaříčci zapojit?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 8. týden

Tento týden si zahrajeme na školu. Vědomostní kvíz se bude týkat fyziky. Tak schválně, co všechno si ještě pamatujete ze školy?