Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Dana Kolářová
11.10.2024 09:48
Jani, voní opravdu do dálky, a jak píše Alenka V. jen se po nich zapráší. A já sbírám, vařím, suším, a tak stále do kola. Ovšem je fakt, že sbírat houby s hůlkami je poněkud problematické ale nic s tím nenadělám, houbařská vášeň je holt vášeň.
Jana Šenbergerová
10.10.2024 19:16
Danuško, ty voní až k nám!
Petr Dvořák
10.10.2024 00:25
Ale kdepak chybí maso, paní Faldýnová. Kdybyste pozorně četla můj předchozí příspěvek, tak tam mám napsané: ".... cuketu, květák, moučné červy, cvrčky ..." Prostě výjimečný recept na absolutně nejvýmečnější karbanátky ze všech nejvýjimečnějších karbanátků by mohl začít: "Cokoliv poživatelného jde nakrájet, tak očistíme a udusíme na cibulce a tuku." No pak už v receptu není třeba nic měnit. Ingredience nechť si tam každý dosype dle své chuti :-)
Marie Faldynová
9.10.2024 22:34
Pane Dvořáku, chápu, že Vám v receptu chybí maso, z karbanátků to má opravdu jen tvar. Správnější název by byl placičky :-))
Alena Vávrová
9.10.2024 22:32
Také jsem je dělala a jen se po nich zaprášilo.
Soňa Prachfeldová
9.10.2024 18:46
Zkusím, zítra půjdu na houby.
Sylva Wiedel
9.10.2024 15:20
Jen by mne zajímalo, jak najemno ty houby musí být nakrájené, aby to drželo pohromadě.
Petr Dvořák
9.10.2024 09:45
Koukám jako blázen a pořád mi to vychází, že se jedná o recept na karbanátky, který je předkládán jako recept na karbanátky a i přes to se jídlo stále jmenuje karbanátky a pevně věřím, že to i bude chutnat jako karbanátky. Rozdíl je v tom, že do prvního řádku ve výčtu surovin si můžete dát cokoliv. Třeba hovězí, točeňák, cuketu, květák, rozemletého sousedovic králíka, moučné červy, cvrčky . . . a jako ingredience použít, co vás zrovna napadne. Místo česneku třeba skořici, kari nebo chilli. Ale jinak dobrý, karboše jsou spása bezezbytkové domácnosti :-)