Je ve velmi malé obci na severu Čech, která je dosti známá. I vlak tam má zastávku. Kostel, který je dřevěný raně barokní kostelík a pochází z roku 1686, je věnován světci, který podle legendy přenesl Ježíška přes divokou vodu. Vnitřek kostela je celý krásně malovaný - malby na dřevě. Obec, ve které se kostel nachází, leží v Ještědsko-kozákovském hřbetu. Má převážně rekreační charakter. Od 1. ledna 2005 je její větší část prohlášena vesnickou památkovou zónou. Proti kostelíku vidíme první český vesnický orloj v bývalé trafostanici, dokončený 20. září 2008. Název obce obsahuje jméno světce.
Foto: autorka
Poznáte tento kostelík?
5. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
28.8.2017 22:01
Na počátku července bych bývala musela odpověď hledat. O posledním červencovém víkendu jsem si na to místo udělala výlet s kamarádkou a Kryštofovo Údolí mě nadchlo, včetně toho překrásného kostelíku. Jitko, děkuji za upozornění u mého článku (Kryštofovo Údolí a Údolská pouť) a těší mě, že jsem tam byla.
Jitka Hašková
7.8.2017 10:16
Všichni uhodli, je to kostelík Sv. Kryštofa v Kryštofově údolí. Byla jsem tam mnohokrát, ale jenom jednou jsem se náhodou dostala dovnitř na komentovanou prohlídku a viděla všechny ty krásné malby na dřevě.
Naděžda Špásová
5.8.2017 19:36
Našla jsem to, ale myslím, že v těchto místech jsem nebyla. Výlet by byl určitě pěkný.
Alena Tollarová
5.8.2017 14:56
Byli jsme tam přesně před rokem na výletě. Jenže celý den lilo jako z konve, tak jsem fotila orloj v loužích a patrona řidičů na mostě uplakaného. Chystáme se tam brzy znovu.
Zuzana Pivcová
5.8.2017 12:39
Orloj nezklamal. Asi je to opravdu rarita. Nikdy jsem tam nebyla, takže ani nevím, jestli je kostelík na kopci nebo v dolině. :-)
Alena Vávrová
5.8.2017 09:38
Poznávám, je to celé moc krásné a ttaké zajímavé místo v Podještědí, byla jsem tam již několikrát.
ivana kosťunová
5.8.2017 08:28
Znám, je to opravdu kouzelné místo. Byla jsem tam na výstavě betlémů.
Marie Novotná
5.8.2017 08:24
Kouzelné místo.A mnoho zajímavého okolo.Náhodou vím.Byli jsme tam před lety a na parkoviště se sjížděly vateráni-tenkrát.Poslední obrázek prozradil hodně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 43. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat památkám kulturního světového dědictví zapsaných na seznam UNESCO.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu