Tentokrát na vařečky nedošlo

Tentokrát na vařečky nedošlo

27. 8. 2012

Přeci jsou prázdniny, řekla mi 17letá vnučka, kterou jsem nechtěla pustit na zábavu. Neboj se o mě, holky mě doprovodí a v jednu budu doma. Jedním uchem vyslechla mé obavy, co všechno se může stát a odtančila do maskérny. Tedy do koupelny, z které po dlouhé době vyšla patřičně namejkapovaná,  namaskovaná. Po další hodině ustavičného převlíkání byla se svým zevnějškem spokojená. Ještě nezbytný parfém a může se jít.

Když zmizela za domem, už jsem měla strach a neopustil mě ani k půlnoci. Před jednou jsem už nedočkavě chodila po dvorku a vzpomínala na své děti, jak jsem se vždy o ně bála, když nepřišli včas ze zábavy. Situace se opakuje, říkám si a ten strach je ještě větší. Vybaví se mi, jak jsem při čekání na své děti a držívala v ruce dvě vařečky. Když nepřišyi v dohodnutou dobu, jen co otevřely dveře, začala vařečková nakládačka. Nejvíc to vždy odnesl syn, jednak byl první na řadě a taky chránil sestru, která vždy proběhla do pokoje. Pravidelně to odnesly obě vařečky. Jednou ale ani dcera neunikla, dostali oba co proto a vařečky taky. Obě jsem zlomila a tím mě i zlost opustila.Syn místo topho, aby plakal, šel do šuplíku, vyndal fungl nové vařečky a se slovy, že ty vařečky dělají z nějakého nekvalitního dřeva co nic nevydrží, mi je podal. To neměl dělat ani říkat, nával vzteku byl zpět a já vařečky na svých ratolestích zlomila znova. Ráno ovšem manžel chtěl dělat míchaná vajíčka ke snídani a neměl je čím zamíchat,  vařečky došly. Nicméně syn mi jich pak pár ze svého kapesného koupil, prý abych měla čím zamíchat omáčku a používala je jen na to, k čemu jsou určeny. Dostávala jsem pak vařečky vázané do červené mašle od syna pravidelně ke každým narozeninám a svátku. Vždy se potutelně při předávání pousmál a ke gratulaci dodával „aby ti nescházely“.

Při vzpomínání se ručičky hodin posunuly na 1 hodinu a vnučka nikde. Ke strachu se přidala zlost, a tak jsem znovu nachystala vařečky pěkně před sebe na stůl a čekala. Po deseti minutách se vnučka přihnala, uviděla vařečky na stole a ptala se, jestli se chystám tak brzo ráno vařit. Rozesmálo mě to, ale neprozradila jsem, že byly nachystané na její zadek, kdyby se opozdila ještě o dalších pár minut. Tentokrát na vařečky nedošlo a doufám ,že ani nedojde. I když, kdo ví?

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Vše dopadlo dobře.A to je ono.Stejné či podobné starosti jsem tento týden měla o svá vnoučata. Já na své dcery nepotřebovala nikdy ani vařešku,ani ruku,poradila jsem si slovem.A dnes se od nich dozvídám,že to bolelo víc a déle,než by "nějakou" dostaly.
Jitka Chodorová
Růženko,já jsem na své děti vařečky nepotřebovala,ale v příběhu "Dovolená s dvojčaty",jsem popsala chování vnuků,chybí tam ale pár vět,že jsem tam třeba oba nařezala na zadek(13let),ten jeden se pak podíval na druhého a jen řekl"ta je ještě horší,než naše máma"
Nina Šachová
Tedy Růženko, Vy mě pokaždé svým rozverným vyprávěním rozesmějete. Báječný příběh ze života.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%