Problémy laskat,
chodit jak do kruhu,
pod tíhou praskat,
mračit se na duhu,
úsměvy loudit,
být kytkou bez vody,
s štěstím se soudit,
hledat jen výhody?
Nad sebou vzdychat
bez špetky důvodů,
brát pouze výtah,
ne cestu do schodů,
mít samé Ale,
ťukat si do čela,
sledovat stále,
co jiný udělá?
Chtít jenom chvály,
mít nosík nahoru,
a ideály
jak temnou komoru,
i když to známe,
to přece nestačí,
proč podléháme
volbě, jež zmrzačí?
Láska je vždycky
něžná i troufalá
a život lidský
výtka i pochvala,
co je nám dáno,
to není napořád,
a každé ráno
máme jen jedenkrát.
ilustrační foto: pixabay.com
To nestačí
4. 5. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
5.5.2018 11:06
Děkuji Zuzaně P. za odpověď a myslím si, že se mnou budou souhlasit i další přispěvatelé i60, kterým redakce výběrem zajímavé titulní fotografie získala čtenáře.
Marie Doušová
4.5.2018 16:47
Zuzano, kde se to ve Vás bere. To snad ani není možné umět se takto vyjadřovat v básni . Jste úžasná, nemám více slov. Je to krásné. Dík! Mohu číst Vaše básně ráno, večer a i v noci a vždy mě potěší a vezmou za srdce.
Zuzana Pivcová
4.5.2018 16:47
Jana K.: Pokud si autor nedodá fotografii sám, dávám ke čtenářským příspěvkům titulní snímky já, tedy i sobě. :-D
Jana Šenbergerová
4.5.2018 14:45
Stále překvapuješ, i když víc snad už překvapit nelze. Tvé verše jsou neklamným důkazem toho, že i dokonalost může být ještě dokonalejší, je-li trvalá. Vždycky mě potěšíš, i když nejsem adesátem.
Jana Kollinová
4.5.2018 12:30
Líbí se mi verše a líbí se mi i ilustrační fotografie. Vybírá si je autorka sama? Pokud ne, je další talent v pozadí, který výběrem ilustrační fotografie autorčino dílo umocní. Kdo je oním neznámým?
Jiří Libánský
4.5.2018 11:58
Troufám si tvrdit, že žádný jiný básník si neumí udržet při takové produktivitě stále tak vysokou kvalitu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu