Ilustrační foto: ingimage.com
Stáří jako fenomén
19. 2. 2018Dnešní civilizace rozlišuje tři základní věkové kategorie. První je doba dětství a dospívání, druhá období plné zralosti a pracovní aktivity a tak zvaný „třetí věk“ je období postupného úbytku sil a pracovních schopností.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Bílá
19.2.2018 19:30
Ono je to vše ve hvězdách,asi nezáleží jen na nás.Někdy může jedince utlumit situace,v které se ocitne, nemusí to být jen jeho vinou, ale i přístupem okolí, je jedno, jestli se jedná o rodinu, přátele, kolegy, či pracovníky zdravotnického zařízení.Někomu stačí málo, a vzdá to, jiný po delší době.To není o nemoci, pomoci, jsou to někdy čistě osobní věci, těžko vysvětlitelné ostatním.
Zuzana Pivcová
19.2.2018 17:20
Já si připadám pořád tak nějak normálně, i když jsem (jen) o rok mladší než pan doktor a podle úvodu článku mechanicky vyčleněná, co se týče stáří, už vlastně 14 let. A tak vlastně nevím, jestli ty různé problémy a negativní rysy, o kterých je zde řeč, už mám nebo teprve přijdou, plíživě nebo naráz, zkrátka, co a jak. Takže to nechci ignorovat, jako že se mě to jako mladice ještě netýká, nýbrž na to nebudu prostě jen stále myslet a budu žít, jak umím, a nechám na Vesmíru a přírodě. jak dál, a spolu si snad nějak poradíme.
Věra Ježková
19.2.2018 17:01
To musí být pro mladší hotový očistec, žít se starochy nebo s nimi muset komunikovat. A co teprve, když spolu musí vycházet oni mezi sebou navzájem. :-(
Jana Šenbergerová
19.2.2018 16:17
Vždycky je dobré vědět, do čeho člověk jde. Štěstí přeje připraveným. Panu doktorovi Cimickému přeji všechno nejlepší k jeho blížícím se kulatinám.
Olga Škopánová
19.2.2018 14:58
Tenhle výčet hrůz o tom co nás čeká by snad senioři měli mít zakázané číst.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA