Zdena Proboštová
28.3.2018 12:22
Jak stárnu, tak posouvání času mi fakt dělá problémy. V neděli například jsem šoupla čas o tu hodinu zpátky a když pro mě před druhou přišla sousedka, že odcházíme na "jarní setkání seniorů" do Obecního domu, tak věřte nebo ne, úlekem jsem byla za necelých 10 minut redy. No byla z toho kapku konsternována, ale dostala jsem 1* :-)
Hana Polednová
27.3.2018 17:53
Také bych byla pro zrušit. Pro děti a u profesí s časným vstáváním je to náročné. Uvidíme, zda se to časem bude opravdu řešit. To si ještě nějaký ten rok budeme hodiny přenastavovat.
Jana Kollinová
27.3.2018 12:58
Jsem typ respektující řád v tom dobrém slova smyslu - vnucené změny mne nezlomí, ale štvou. Dnes, jako důchodkyně, ve většině případů rozhodující o svých aktivitách a času. Změně času se přizpůsobím, ostatně to není předmětem rozhodování, je to dané rozhodnutí z moci úřední a pochybuji o jeho účelnosti. Při této příležitosti prosím o zapojení do diskuse chovatele domácích mazlíčků se sdílením poznatků vlivu změny času na jejich chování. Moje holka z útulku pojem hodin zvládá pouze podvědomě v termínu krmení, ale je ochotná se procházet ve dvě v noci stejně jako v šest ráno. Studii o vlivu změny času na domácí mazlíčky jsem nenašla, ale pokud má někdo odkaz, ráda si přečtu. Děkuji předem za odkaz.
Jitka Chodorová
27.3.2018 11:28
OPRAVA
Jistě máme každý své zkušenosti, a také svou pravdu. Souhlasím ale s tím, aby se na zimní čas nepřecházelo. Když jsem pracovala, vstávala jsem ráno po třetí hodině, při změně času to bylo po druhé ranní. Ani tenkrát mi to nevadilo, je ale fakt, že děti neměly do školy daleko. Dnes lituji své vnuky-studenty, kteří brzy ráno běží na nádraží, protože dojíždějí do školy vlakem. Každý to chápeme tak, jak se nás změna času dotýká , či nedotýká.
Jitka Chodorová
27.3.2018 11:20
J
Danuše Onderková
27.3.2018 10:27
Paní Jitko, za sluníčko jsem ráda, ale proč přecházet na zimní čas a nenechat vše tak, jak má příroda nastavené. Neznamená, že mně jako důchodci vadí přetáčení hodin, ale vadí a vadilo mi to vždy, i když jsem chodila do práce. budit děti o hodinu dříve abych je odvedla do školky nebylo nic příjemné pro mně, ale hlavně pro ně. Neberte můj článek jako stížnost seniora jenom proto, že jej jako senior píši.
Hana Rypáčková
27.3.2018 09:45
Jsem pro zrušení.
Jitka Chodorová
27.3.2018 09:00
Je fakt, že lituji děti i pracující, že jim může změna času způsobit určité potíže, ale důchodce, který nemá už tolik povinností, fňuká proto, že si musí 2 krát do roka přetočit hodiny? Paní Dano, i já mám na zdi chytré hodiny, jiné zase mají starý čas, PC si poradil sám, mobil jsem musela nastavit na letní čas. Každý z nás má nárok na své pocity, ale copak vás nehřeje
myšlenka, že nastává ten lepší čas z celého roku. To myslím více sluníčka, tepla, květin i letních radovánek, a tím třeba i lepší nálady?
Zdenka Jírová
27.3.2018 00:37
Neustále "poroučíme větru, dešti" i když už víme, že se to neosvědčilo.
Jana Šenbergerová
26.3.2018 22:21
Tak dlouho budeme "vylepšovat" přírodu, až ji to přestane bavit. :-(
Načíst starší příspěvky