Ilustrační foto: ingimage.com
Jak zahnat špatné myšlenky? Speciálním cvičením
7. 4. 2018Někdy se jim neubrání každý z nás. Přijdou, usadí se nám v hlavách. Smutné, depresivní myšlenky, mizerná nálada, sebelitování se. Často je to ve chvílích, kdy se cítíme být sami. Existují cvičení, pomocí nichž se dá v těchto situacích zachránit.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
9.4.2018 09:54
Myslím, že není zcela jednoduché zarazit smutnou myšlenku tím, že okamžitě budu myslet na něco příjemného. To chce asi opravdový dlouhodobý trénink, jak se zmiňuje Jana. Krůček po krůčku. I smutek má v každodenním životě své místo, jen nesmí příliš užírat a brát chuť prožívat hezké věci. U mě je to tak, že se ani nechválím, ani neodsuzuji. Jsem někdo, kdo tu z nějakého důvodu je a snad ten úkol plní. Zní to divně, ale já to tak beru.
Jana Šenbergerová
8.4.2018 13:44
Depresivní myšlenky mívá občas i člověk, který netrpí depresemi. Od člověka v depresi se ale liší právě tím, že je umí zmírnit nebo zcela zahnat. V tomhle ohledu jsem už dlouho trénovaná. Mám obrovskou představivost oběma směry, byla jsem dlouho sama a naučila jsem se chválit i odměňovat sama sebe, co si myslí jiní, je jen jejich problém. Vím, že za všechno, co se mi přihodí, si mohu sama. A to ať vědomě, nebo nevědomě. Neobviňuji se za to, ale jsem vděčná za každou radost i průšvih, který si způsobím. A že už jich bylo, je a já doufám, že nebude víc, než dokážu zvládnout. Je to můj učební materiál. Jsou to lekce, kterými se snažím kultivovat tak, abych se jednou mohla s pocitem naprostého "naplnění" rozplynout v nekonečnu, ze kterého jsem kdysi povstala.
Není marné naučit se meditovat.
Omlouvám se všem, kteří takové "vykecávání" nemusí, ale když se dostanu do těchto sfér, bývám občas k nezastavení. :-)
Věra Ježková
8.4.2018 07:29
Nelíbí se mi výraz depresivní myšlenky. Deprese je stav (více, či méně dlouhý). Deprese není špatná nálada. A, jak píše Libor, návody uvedené v článku ji neodstraní, ani nezmírní. Člověk ve skutečné depresi totiž něčeho takového není vůbec schopen.
Soňa Prachfeldová
8.4.2018 07:16
Občasné špatné nálady asi máme všichni z různých příčin. U mě funguje, vrhnout se do nějaké činnosti , moc se nelitovat, nerozebírat věci , které nezměním. Mám jeden život , vážím si ho a beru i ty dobré i ty horší věci, tak se to děje v životě.
František Pašingr
7.4.2018 21:32
Na deprese je nejlepší meditace. Dozvědět se o smrtelné chorobě a ustát to, je nejlepší lék na všechny ostatní deprese. Mluvím z vlastní zkušenosti.
Libor Farský
7.4.2018 18:56
Obávám se, že článek neřeší deprese, které naskočí když se člověk dozví o nevyléčitelné nemoci a nejsou tudíž chvilkového charakteru, ale trvalé.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA