Ilustrační foto: ingimage.com
Pocit štěstí nesouvisí s věkem
3. 7. 2018Když jsme byli mladší, byli jsme šťastnější. Napadá vás někdy tato věta? Pokud ano, je nesmyslná. Psychologové a vědci se shodují v tom, že pocit štěstí nesouvisí s věkem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
24.12.2018 21:14
Já myslím, že "šťastné mládí" je iluze, já jsem měla i v mládí těžká období, teď už si s lecčíms poradím, už se vyvaruji některých chyb a hlavně se učím být vděčná za vše, co mi udělá radost.
Věra Halátová
4.7.2018 13:31
ˇStěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá! V dětství a mládí o tomto neuvažujeme, je to pro nás samozřejmé. Nemluvím o např. týraných dětech. Ztráta partnera pro mne nebyl důvod k depresi. Nespavostí jsem trpěla před tím, než zemřel, to mi bylo něco přes čtyřicet a měli jsme nedospělé děti a zadlužený dům. Ale "dělání, dělání, všechny chmury zahání" a co tě nezabije, to tě posílí. Absolutní pocit štěstí snad může zažívat jen jedinec postižený Downovým syndromem, Dr. Plzák říkal, že debil. Protože absolutní "štěstí" bez nějakých překážek, to asi nemá nikdo.
Jitka Caklová
4.7.2018 07:16
Až teď, nepíši ve stáří, ale v pozdním věku, si uvědomuji, co pro mě bylo, v nelehkém dětství a mládí, štěstí a o to víc jsem dnes šťastnější. Šťastné a nádherné mládí, ne vždy je zárukou šťastného a pokojného "stáří".
Olga Škopánová
4.7.2018 06:24
Snad se shodneme na tom že ve stáří nám chybí bezstarostnost mládí kdy jsme si s ničím nedělali velkou hlavu
Eliška Houšková
3.7.2018 22:52
No a já už nevím, co to je, být šťastná. Mám děti, mám vnoučata, hlídám ještě to nejmladší, ale dokud žil manžel, stáří jsem vůbec neřešila, od té doby, co odešel a už je to osm let, nejsem šťastná, někdy jsem v pohodě, ale štastná určitě ne a většinou mám deprese, zvlášť, ošklivé když si uvědomím, že jsem doma sama. nechápu, jak se stalo, že jsem skončila v úplné samotě. Život s epo smrti manžela úpmě změnil, všechno skončilo a už se to nikdy nevrátí a tak víceméně žiju ze dne na den.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA