Hana Rypáčková
9.7.2018 22:28
Nejlépe se cítím být ve své kůži, ale neskrývám se pod cizím peřím, tedy jménem. Vždyť to půjčené jméno může být někoho jiného a ten by se pak necítil ve své kůži, když by se obhajoval , že on to není...Nejmilejší jsou mi íčkaři při setkání osobním. A tak je mi i milá fotka u jména.
Soňa Prachfeldová
9.7.2018 21:00
Výborný článek. Myslím, že každý,á máme svůj vlastní rozum a jednáme podle toho. Na i60 jsem od samého začátku . Můj přístup k přispívání - ať jsou to články, či fotky, je takový, abych se nemusela stydět za to, co zveřejním, ať už je to povídka, či fotky. Na trh s vlastní kůží chodíme ve skutečném životě i virtuálním a věřte , lidé nejsou hloupí a poznají předstírání, či falešné kamarádství. Ještě se zmíním o politickém odstavci. Budou komunální volby a my jako Nezávislí - Patrioti obce musíme sbírat podpisy lidí, zda nám důvěřují. Politické strany tak nemusí, je zaštiťuje jejich rodná strana. Půjdu se svou kůží na trh - sbírat podpisy . Trochu mi vadí, když zadám své jméno, kolik je toho napsáno , ale nemám se za co stydět. Tak se nebojme přátelé jít se svojí kůží na trh !
Elena Valeriánová
9.7.2018 19:44
Přečetla jsem si článek i všechny komentáře. Za dobu, co jsem na portálu jsem napsala docela dost článků, básniček nebo spíše pokusů o ně a uveřejnila nespočet autorských fotek. Jsem ráda, že se za sebe nemusím stydět a mohu se podepisovat pod to, co vytvořím svým vlastním jménem. Při hovoru se ráda lidem dívám do očí, virtuálně to nejde a tak beru "jako pohled do očí" používání vlastního jména. Anonym ve mně nevzbuzuje důvěru stejně jako podání ruky ve stylu "leklé ryby". Paní Blanko, oznaceni "počin týdne" si váš článek určitě zaslouží.
ivana kosťunová
9.7.2018 15:40
Samozřejmě že si to pamatuju, i to, co s tím bylo spojené. Rozebírat to už nebudu, jen bych si nepřála, aby se to vyřizování osobních účtů znovu opakovalo. Pobavil mě ten výraz před představbou :)) To bychom se taky mohli poučit z krizového vývoje ??? :)) :))
Radovan Cakl
9.7.2018 14:21
Ivano K., nač ty jmenovité invektivy? Pokud jsi byla na íčku nějakou dobu před přestavbou, tak si vzpomeneš, pokud jsi spravedlivá a objektivní, že používání částí článků z internetu ve vlastních článcích bez uvedení citace, nebo vydávání stažených fotek z netu za vlastní, bylo, i když ne jediným, ale jedním z důvodů zrušení několika členských profilů. To jen pro upřesnění.
Blanka Macháčková
9.7.2018 14:19
Děkuji za vaše příspěvky a upozornění. Vše špatné je pro něco dobré. Teď už si budeme dávat pozor.
Radovan Cakl
9.7.2018 13:37
Dovolím si opravit tvrzení autorky článku v diskusi, že popisky k úvodním článkům dává redakce. Pokud autor/ka článku nepřiloží úvodní fotku, doplní ji redakce včetně uvedení zdroje, jako pixabay.com, atd. Pokud ale fotku autor/ka přiloží, většinou autorství fotky uvádí pod článkem. Když autorství pod článkem není uvedené, redakce zřejmě oprávněně předpokládá, že fotka je autora článku. Právní odpovědnost za oprávněnost zveřejnit fotografii jde za autorem článku.
ivana kosťunová
9.7.2018 13:27
To mohu potvrdit, také se mi to označení objevilo pod fotografií u jednoho mého článku. Byla jsem na to ale upozorněna , a požádala jsem redakci o opravu. A o tom to je. Mám-li pochybnost o něčem, upozorním nejdříve soukromně autora, případně redakci. Žasnu, kolik lidí je ochotno veřejně cupovat autory za většinou nechtěné chyby plynoucí z neznalosti. A to jsem si myslela, že ty hony na lidi už přestaly. Vylučovat ? Paní Caklová, a co klečet do kouta na hrách, to byste nechtěla posílat ??
Zuzana Pivcová
9.7.2018 13:16
Jíťo a ostatní, označení "Archiv autorky" pochází ode mne. Označuji tak úvodní fotky k připraveným článkům, u nichž neznám zdroj. Pokud je jasné, že jde o vlastní fotky, dám "Foto autor/ka". Pokud u článku není nic, více či méně pracně hledám v dostupné fotogalerii a označuji "Ilustrační foto...". Pokud tam je fotka a nevím, odkud, což se někdy stane, volím neutrální výraz "Archiv...". Dana už teď zdroj označuje. Každý zprvu neví, jak se vším zacházet.
Jitka Caklová
9.7.2018 12:50
Pokud napíši článek a přiložím fotografii s názvem "archiv autorky", tak to musí být, buď fotografie vlastní, nebo rodinného příslušníka, ale i v tomto případě ho mohu uvést jako autora. Archiv mohu mít jakýkoliv, ale pokud se jedná o fotografie stažené do "mého archivu" z internetu, pak je mojí povinností uvést zdroj. Pokud to neudělám, je to, ne přímo krádež, ale přinejmenším uvádění čtenáře v omyl. Pamatuji, že za tyto a podobné prohřešky se po odhalení z tohoto portálu vylučovalo, jako ponaučení pro ostatní.
Načíst starší příspěvky