Foto: autorka
Táto, nauč mě zvonit
16. 7. 2018Léto je v plném proudu a do ulic se vyhrnuly děti na koloběžkách, bruslích a kolech. Nebo také ne, zůstaly bezpečně ležet doma na svých postelích, sledujíce dění na mobilních telefonech, tabletech a jiných zařízeních. Mnohé z nich mají na starosti prarodiče, babička a dědeček.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
16.7.2018 15:45
Nedaleko mého bydliště je nejvíce nebezpečný dědek, jedoucí roztažený skoro po celé šířce silnice. Na levém řidítku má vodítko se psem a druhého psa má před řidítky v košíku. Když jsem kvůli němu byl za zatáčkou předním kolem auta ve škarpě, povídal jsem to místním policistům. Ti o něm věděli a již mu prý dokonce darovali výstražnou žlutou vestu, kterou on samozřejmě nenosí. Domluvy na něj neplatí, ani troubení auta, natož nějaký zvonek. Ti jezevčíci na to také kašlou. :-(
Anna Čípová
16.7.2018 15:15
Elenko, zajímavé názory. Nemám ráda jedoucí cyklisty na chodnících a přechodech. U nás je pěší lávka současně i cyklostezkou, někdy to tam bývá hodně nebezpečné. Pro mne jsou nejhorší na cyklostezkách psi.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.7.2018 14:55
Elenko já problém zvonění či jiné upozornění řeším stále. Když chodíme s kamarádkou okolo Boleváku po cestách s holemi jezdí tam i cyklisté. Asi tak jeden ze sta má zvonek na kole. Je jen zázrak, že jsme se ještě nestřetli. Bohužel z dnešní kola zvonky vybaveny nejsou Sama jsem si kolo vybavila a tak i snaha se synem·a dětmi. Proč nemají dnešní krásná a moderní kola zvonek nevím. Jeden prodejce mi řekl, že je to zbytečné a kazí to vzhled kola.
Zuzana Pivcová
16.7.2018 13:30
Jako pouhá pěší jsem získala první zkušenosti s cyklisty v Německu, kde byly všude v chodnících jízdní pruhy pro cyklisty. Zprvu jsem je neregistrovala, ale zvonění a slovní výtky mě to brzy naučily. Na silnicích mám z cyklistů respekt jako z motorových vozidel. Ale nelíbí se mi, když někdo jede beze všeho a navíc rychle po chodníku, že musím takřka uskakovat. Díky, Eli.
Alena Tollarová
16.7.2018 13:08
Nevím, jestli je zvonek povinná výbava kola, ale když jsem se bavila o Tebou popsané situaci, bylo mi řečeno, že ta dnešní moderní kola zvonky nemají, nepůsobily by prý hezky. Já se snad půjdu podívat do obchodu s koly, jak se vlastně prodávají. Ale cítím to úplně stejně a kolikrát se leknu, když mě nehlučně najednou předjede kolo, kde se vzalo, tu se vzalo.
Eliška Murasová
16.7.2018 12:41
Elenko, to říkám už mnoho let, neustále se pohoršuju a nechápu.Napsalas to skvěle-zvonit, volat, dávat vědět tomu před námi, že jedu, tak jednoduché.Náš dobrý kamarád jel na kole a chtěl předjed dvě ženy, co si na cestě povídaly.On frajer a velmi zdatný cyklista usoudil, že mu ten malý kousek stačí.V okamžiku předjíždění jedna z žen rozhodila ruce a on se vysekal a skončil s těžkým úrazem ramene i hlavy. Stačilo zazvonit!!
Mirek Hahn
16.7.2018 11:28
Jsem občas kuřák, občas i cyklista..... Horší už jsou asi pouze masoví vrazi :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA